Turun Sanomien uutinen herätti Suomen viikonloppuna jälleen vilkkaaseen keskusteluun tasa-arvoisesta avioliittolaista. Turun Sanomien haastattelussa Kristillisten puheenjohtaja ministeri Päivi Räsänen sanoi, että tasa-arvoinen avioliittolaki olisi asia, joka saisi puolueen luopumaan hallituspaikasta seuraavissa vaaleissa. Räsäsen vaatimuksesta tasa-arvoinen avioliittolaki poistettiin hallitusohjelmasta, kun Kataisen hallitusta muodostettiin.

Tasa-arvoisen avioliittolain arvioidaan yleisesti tulevan eduskunnan täysistunnon äänestykseen marraskuun aikana. Lakivaliokunta ei ole vielä laatinut asiasta loppumietintöään. Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista luovutettiin eduskunnalle lähes vuosi sitten joulukuussa 2013.

Räsäsen lausunto nosti heti suuren kohun sosiaalisessa mediassa. RKP:n puheenjohtaja Carl Hägglund kommentoi Helsingin Sanomille Räsäsen ausuntoa vastuuttomaksi. Myös Tahdon2013 -kampanja totesi, että tasa-arvoista avioliittolakia ei tulisi käyttää pelinappulana.

Pian Räsänen lähetti tiedotteen, jossa totesi, että tasa-arvoinen avioliittolaki ei ole tällä hetkellä hallituksen käsiteltävänä  vaan eduskunnan.  Turun Sanomien haastattelu koskikin tulevaa 2014 hallitusohjelmaa.

Huhtikuussa järjestetään eduskuntavaalit ja silloin vireillä olevat lakialoitteet raukeavat, myös kansalaisaloiteet. Viimeinen täysistunto ennen vaaleja on maaliskuun 13. päivä.

Tahdon 2013 -kampanjan lukuisat Tahdon-lähettiläät haluavat tasa-arvoisen avioliittolain etenevän. Kuvassa Krista Kosonen, joka oli myös QX Gay Gaalan juontaja tammikuussa. Kuva: Tahdon 2013