Pietarilaisen kaupunginvaltuutetun Vitali Milonovin mielestä Suomessa avioliiton solmineita samaa sukupuolta olevia pariskuntia ei Venäjällä voida kohdella pariskuntina.

 

– Jos samaa sukupuolta olevat parit, jotka ovat solmineet avioliiton Suomessa, tulevat Venäjälle, meidän maamme alueelle, heitä ei vain pidetä puolisoina. Heidän avioliittoaan ei tunnusteta voimassaolevaksi Venäjällä, hän sanoi.

 

Uutinen Suomen sukupuolineutraalin avioliittolain etenemisestä pääsi eilen otsikoihin Venäjällä. Presidentti Sauli Niinistö vahvisti perjantaina tasa-arvoiseen avioliittoon liittyvät avioliittolain muutokset ja uudistettu laki tulee voimaan maaliskuun alusta vuonna 2017.

Venäjällä samaa sukupuolta olevien avioliitot on kielletty. Yhtenä Venäjän ”homolain” innokkaimpana puuhamiehenä olleen Milonovin mukaan suomalaiset poliitikot ja presidentti Niinistö toimivat ”Brysselin ankaran painostuksen alla” edistäessään tasa-arvoista ihmisoikeuksien toteutumista Suomessa.

– He murtuivat, se on selvää. He joutuivat lobbauksen alle. Tällainen päätös on epäilemättä tehty Brysselin ankaran painostuksen alaisena, Milonov kommentoi eilen Metro-lehdelle Suomen tasa-arvoisen avioliittolain etenemistä.

Hän lisäsi, että lain hyväksymisen ei kuitenkaan pidä antaa mitenkään vaikuttaa ”suomalaisten ja venäläisten ystävällisiin suhteisiin”.

iltasanomat.fi