Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu perussuomalaisten Nuutti Hyttinen ehdottaa Tom of Finland patsasta Helsinkiin nousevan keskustakirjaston edustalle. Vaihtoehtoisesti käy pysyvä näyttely Touko Laaksosen teoksista kirjaston aulatiloissa.

Hyttisen vaaltuustoaloitteeseen on lähtenyt mukaan 35 valtuutettua.

Aloitteessa tuodaan esiin Touko Laaksosen taiteen vaikutus populaarikuluttuuriin ja Laaksosen töiden näyttelyitä maailman museoissa. Aloitteessa mainitaan myös Laaksosen ansioista sodassa ja hänen työnsä viime vuonna saamasta näkyvyydestä postimerkeissä ja Finlaysonin tekstiileissä (kuvassa).

Helsingin Sanomille Hyttinen kertoo, että aloite lähti turhautumisesta MTV Push -tapahtumaan ja Guggenheim-hankkeeseen. Hyttinen haluaisi, että Helsinki tukisi kotimaisia taiteilijoita nykyistä paremmin.

Helsingin taidemuseon lausunnon mukaan kaupunki ei kustanna henkilömuistomerkkejä ja kirjaston taiteeseen varattu ns. prosenttiperiaatehankekin on jo muuten vireillä.

Helsingin kaupungin kirjastotoimen johtajan Tuula Haaviston mukaan Tom of Finland -patsasta olisi vaikea sovittaa Töölönlahden ympäristöön.

Valtuustoaloite etenee seuraavaksi kaupunginhallitukseen.

Via Helsingin Sanomat