Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö on Helsinki Pride -tapahtumaviikon virallinen suojelija.

– Hyvinvointi tulee siitä, että jokainen ihminen kokee olevansa hyväksytty ja saa yhteiskunnalta tukea eri elämäntilanteisiin ja omien elämänvalintojensa tekemiseen.

– Sellainen Suomi, joka tukee ihmisen omaa innostusta löytää ”oma juttunsa” ja itsetuntonsa, pärjää. Silloin jokainen meistä pärjää,” summaa Ville Niinistö.

Pride Aleksanterinkadulla Kesäkuussa 2012. Kuva: Tero Heino / QX

Tapahtuman kummeina toimivat Tommi Kinnunen, Ali Jahangiri, Li Andersson, Outi Alanko-Kahiluoto, Jaana Pelkonen, Jutta Gustafsberg ja Kaisa Leka.

Yhden kummin, Vuoden 2014 Finlandia-ehdokkaaksi vahvalla esikoisteoksellaan Neljäntienristeys yltäneen Tommi Kinnusen väkevä puheenvuoro on luettavissa Helsinki Priden sivulla.

– Miksi tasa-arvoinen avioliittolaki tulee voimaan vasta maaliskuussa 2017? Ei perusoikeuksia voi pitää hyllyllä odottamassa. Kyse ei ole numeroista, ei lakialoitteen kohteista, vaan elävistä ja tuntevista ihmisistä, kysyy Kinnunen

– Tasa-arvo ja ihmisoikeudet eivät ole mielipidetavaraa. Ne eivät ole sellaista kivaa, joita jaellaan ainoastaan niille, jotka ovat samanlaisia kuin minä itse. Me olemme kaikki tasa-arvoisia: miehet, naiset, homot, lesbot, heterot. Nekin, joiden sukupuolesta et saanut ohikävellessäsi selvää. Samanarvoisia ovat ärsyttävät, vasenkätiset, turkulaiset, änkyttävät, kännipäät ja sekin lähimarketin vanha mamma joka aina kyttää, kun punnitset appelsiineja. Me muodostamme yhdessä tämän Suomen.

Helsinki Pride maanantaista sunnuntaihin 22. – 28.6.2015.