Suomen suurin prideviikko alkaa maanantaina Helsingissä. Helsinki Priden osallistujamäärä on kasvanut vuosittain. Viime vuonna tapahtumaan osallistui jo lähes 40 000 henkilöä.

Tulevan viikon ohjelma on myös laajempi kuin aikaisempina vuosina, tapahtumia on kaikkiaan 180, tapaamisia, keskustelutilaisuuksia, näyttelyitä, esityksiä ja bileitä. Taide- ja kulttuuritapahtumia on mukana aikaisempia vuosia enemmän.

Helsinki Priden rinnalla järjestetään nuorille suunnattu Nuorten Pride.

Helsinki Priden hyvinvointiteeman mukaisesti useat tapahtumat keskittyvät hyvinvoinnin lisäämiseen.

Prideviikon kohokohtana on perinteisesti kulkue ja puistojuha. Tänä vuonna pridelauantain kulkue päätyy monen vuoden tauon jälkeen jälleen Kaivopuistoon. Kulkue starttaa Senaatintorilta kello 13.

Kiinnostava tapahtuma on mm. queer-opastettu kierros Sinebrycoffin taidemuseossa keskiviikona kello 17. Liikuntaa kaipaaville on keskiviikkona kello 18 alkaen Pride Coopper Eläintarhan urheilukentällä.

Dress along näytöstä Liza Minellin tähdittämästä Cabaret-elokuvasta Orionissa sunnuntaina 28.6. klo 18. Prideteeman mukaisia elokuvia koko viikon.

Iltariennoista säpinää ja säihkettä löytynee ainakin näistä. Vogue Ball (Kämpin peilisali keskiviikkona), Miss Gay (dtm keskiviikkona), Mr Gay (dtm torstaina), FAG You! 10-v. bileet (Kuudes Linja perjantaina), Miesten bileet (Hercules perjantaina) ja tietty Priden pääjuhla (LeBonk lauantaina).

Aikaisempien vuosien perusteella kuumin tunnelma tulee olemaan Naisten bileissä Kaivohuoneella perjantaina ja karhutansseissa eli Bear Dance Bashissa Mann’s Streetilla lauantaina.

Tietämystään anaaliseksistä voi kartuttaa keskiviikon Fuckshopissa WHS Teatterissa.

Koko ohjelma Helsinki Priden sivuilla.