Seta palkitsi tänään Helsinki Priden yhteydessä Asiallisen tiedon omenalla Finlayson Oy:n.

Asiallisen tiedon omena -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain taholle, joka on edistänyt seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen asemaa tai levittänyt asiallista informaatiota seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta.

 

 

 

Finlaysonin Fellows-kuosi. Kuva: Finlayson, rajaus QX

 

Finlayson on tuonut markkinoinnissaan positiivisesti esiin seksuaalisen suuntautumisen moninaisuutta, kannustanut nuoria elämään rohkeasti omana itsenään sekä osoittanut yritysvastuullisuutta. Finlayson julkaisi viime vuoden marraskuussa Tom of Finland by Finlayson -malliston, joka perustuu Touko Laaksosen taiteeseen.

 

 

Toukokuussa Finlayson onnitteli Helsingin Sanomien etusivun mainoksessa ylioppilaita Tom of Finland -teemaisella kuvalla ja tekstillä ”Olkaa rohkeita, ravistelkaa, kyseenalaistakaa. Uskokaa itseenne, tehkää suuria ja olkaa onnellisia” (kuva).

Huhtikuussa Finlayson kertoi lopettavansa yhteistyön avoimen hlbti-vastaiseen ja rasistiseen Magneettimedia-julkaisuun yhdistetyn tavaratalo Kärkkäisen kanssa.

”Finlaysonin markkinointi tuo kuvaavasti esiin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä koskevien asenteiden ja ilmapiirin muuttumisen” perustelee Setan puheenjohtaja Panu Mäenpää.

 

Finlayson oli myös QX Gay Gaalan yhteistyökumppani merkittävällä rahallisella panostuksella sekä Helsingissä, että Tukholmassa helmikuussa 2015. Kuvassa Helsingin Gaalan juontaja Maria Sid Mert Otsamon Finlaysonin Tom of Finland -kankaasta tehdyssä leningissä laskeutumassa lavalle. Kuva: Tero Heino