Aito avioliitto -kampanjan tarkoitus on estää tasa-arvoisen avioliittolain voimaantulo kumoamalla viime joulukuussa eduskunnan hyväksymän laki. Kampanja on jo saanut tuekseen vaadittavat 50 000 allekirjoitusta, mutta kampanjointi jatkuu yhä näkyvästi kaduilla.

Aito avioliittoki -kampanjasta on moni jo saanut tarpeekseen ja nyt sitä aletaan myös näyttää julkisesti.

Helsingissä Lasipalatsin aukiolla Aito avioliitto -ryhmittymä äänekäs kampanjointi on nostanut viereisten yritysten työntekijät vastarintaan. Yritysten sisälle kantautuvat palopuheet ovat käyneet hermoille, kertoo Helsingin Sanomat.

Lasipalatsin aukion yrittäjät ovat käyneet vastarintaan Aito avioliitto -kampanjaa kohtaan sateenkaariliput hulmuten.

Sateenkaariliputuksen takana on Helsingin juhlaviikkojen henkilökunta, joka kiersi tarjoamassa sateenkaarilippuja muihinkin yrityksiin. Mukaan liputukseen lähtivät aukion yrittäjistä Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaali, Kanniston leipomo ja Globe Hope.

Lauantaina aukiolla pidetään mielenilmaisu Aito avioliitto -kampanjaa vastaan. Pussailu flashmob -tapahtuma pidetään Narinkkatorilla lauantaina 15.8. kello 12.

Tasa-arvoisen avioliittolain kumoaminen ei ole mikään läpihuutojuttu, vaikka Aito avioliitto -kampanjan kansalaisaloitteella onkin jo vaaditut 50 000 kannattajaa. Tasa-arvoisen avioliittolain kumoaminen tarkoittaisi ihmisoikeuksien kaventamista. Sekä perustuslaissa että kansalaisaloitetta koskevassa lainsäädännössä kielletään ihmisoikeuksien kaventaminen.

Lähde: Helsingin Sanomat