Muistot ravintolailloista ovat tärkeitä ja nyt niitä kerätään jälkipolville. Hotelli- ja ravintolamuseossa avataan ystävänpäivänä 2017 näyttely Rakkauden tiloja – nautinnon nälkä.

Näyttelyyn halutaan myös sateenkaarinäkökulma – ovathan ravintolat, kahvilat, baarit ja yökerhot olleet kautta aikain keskeisiä homojen, lesbojen, bi- ja transihmisten tapaamis- ja pokaamispaikkoja. Museon kokoelmissa ei kuitenkaan ole riittävästi tietoa kulttuuristamme. Sinulla on nyt mahdollisuus korjata tämä puute!

Lähetä museon Restopedia –tietokantaan muistojasi ravintoloista, kahviloista, baareista ja yökerhoista. Muistot voivat olla muun muassa tekstiä, valokuvia, ravintoloiden ruokalistoja ja mainosmateriaalia. Osoite on www.restopedia.fi

Restopediaan muistot kirjoitetaan yleensä omalla nimellä. Ellet halua julkaista omaa nimeäsi, sateenkaarimuistojen keruuseen voi poikkeuksellisesti osallistua nimimerkillä. Lähetä muistosi 30.11.2015 mennessä. Jos haluat lähettää kirjeen, osoite on: Hotelli- ja ravintolamuseo / Restopedia, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G 60, 00180 Helsinki.

Lisätietoja varten tarkemmat yhteystiedot Hotelli- ja ravintolamuseon projektiin täällä.

 

Kuvituskuva: Juhlijoita Ison Roobertin kadun dtm:ssä. Kuva: Sami Montell