Turussa torstaina kokoontunut kirkolliskokous päätti, että on kirkkohallituksen tehtävä selvittää, onko samaa sukupuolta olevien avioliitto oikeudellisesti pätevä.

Kirkolliskokous käsitteli asiaa Espoon Leppävaaran seurakunnan kirkkoherran Kalervo Salon tekemän aloitteen vuoksi. Aloitteella oli 16 allekirjoittajaa. Siinä ei suoraan esitetty, että kirkko alkaisi vihkiä myös homopareja. Aloitteessa toivottiin, että tulevan tasa-arvoisen avioliittolain seurauksia kirkolle arvioidaan, tuetaan kaikkia osapuolia kunnioittavaa keskustelua avioliitosta ja perheestä ja osoitetaan, että kirkko arvostaa samaa sukupuolta olevissa parisuhteissa eläviä ja heidän lapsiaan.

”Osoitetaan, että kirkko arvostaa samaa sukupuolta olevissa parisuhteissa eläviä ja heidän lapsiaan.”

Aloitteesa todettiin, että kirkolla on kolme vaihtoehtoa. Kirkko voi jatkossakin vihkiä vain eri sukupuolta olevia, se voi luopua vihkioikeudesta kokonaan tai vihkiä myös samaa sukupuolta olevia eduskunnan päätöksen mukaisesti.

Asian esittelyn kirkolliskokoukselle valmistellut kirkolliskokouksen yleisvaliokunta totesti, että kirkon kanta avioliittoon on ennallaan, avioliitto on vain miehen ja naisen välinen. Kirkolliskokouksen osanottajat eivät olleet kuitenkaan yksimielisiä. Yksikään osallistujista ei esittänyt, että avioliittokäsitystä pitäisi muuttaa.

Lähde: HS.fi