Suomen tiettävästi ensimmäinen kokopitkä LGBTQ-elokuva tarvitsee joukkorahoitusta toteutukseen. Elokuva kertoo kahden eri kulttuurista olevan miehen romanssista suomalaisessa järvimaisemassa.

Pariisissa opiskeleva Leevi on palannut kesäksi Suomeen auttamaan isäänsä kunnostamaan ränsistynyttä kesämökkiä myyntikuntoon. Isän ja Leevin välit ovat viilenneet pojan aikuistumisen ja äidin kuoleman myötä, eikä taiteellinen poika vastaa isän odotuksia suomalaisesta miehisyydestä. Auttamaan on palkattu myös syyrialainen rakennusmies Tareq.

Kahden nuoren miehen välille kehittyy yhteys ja kiihkeä suhde. Rakkautta varjostavat isän suhtautuminen, Leevin opintojen jatkuminen ulkomailla ja Tareqin monimutkainen suhde perheeseensä. Voivatko vähemmistöt löytää kestävän onnen nyky-Suomessa?

Elokuvan luonnehditaan olevan realistisella, miltei dokumentaarisella, otteella toteutettu ajankohtainen romanttinen draama.

Elokuva käsittelee kolmen päähenkilönsä kautta kansalaisidentiteetin, miehisyyden ja seksuaalisuuden yhtymäkohtia sekä kotimaastasta pakeneminesta.

Elokuva tarkastelee Suomea ja suomalaisuutta useasta näkökulmasta-

Se luotaa suomalaisten omia ennakkoluuloja sekä valtaväestöä että vähemmistöjä kohtaan.

Elokuva kuvataan Savitaipaleella Etelä-Karjalassa. Elokuva valmistunee keväällä 2017. Tähtäimessä ovat pääsääntöisesti Suomen pääelokuvafestivaalit ja kansainväliset LGBT-elokuvafestivaalit. Tavoitteena on myös mahdollinen kansainvälinen VOD-levitys sekä TV-esitys Suomessa.

Tareqin roolissa näyttelee Abed Kabbani (kuvassa ylhäällä), joka on oikeastikin kotoisin Syyriasta. Leeviä esittää Janne Puustinen (kuvassa alempana). Elokuvan käsikirjoittaa ja ohjaa Mikko Mäkelä. Tuottajana on Jarno Pimperi, joka on tuttu Helsingin Gayteatterista ja tv- ja elokuvarooleista.

 

Elokuvalle voi antaa rahoitusta täällä.

Oikaistu: Elokuvan tuottajana oli tietolähteen virheen vuoksi mainittu väärä henkilö