Päivän Helsingin Sanomissa helsinkiläinen Lasse Pipinen muistelee armeija-aikojaan vuonna 1998. ”Ei olisi ikinä tullut mieleen kertoa armeijassa, että olen homo”, Lasse kertoo HS:lle. Hän ei usko, että kaapista tulosta olisi seurannut mitään ikävää, mutta ei kuitenkaan ottanut riskiä. Lasse uskoo, että nykyään tilanne on parantunut ja vuosituhannen taitteessa syntyneille nyt nuorille aikuisille toisen seksuaalisella suuntautumisella ei ole väliä

Helsingin Sanomien haastattelemat kahdeksan heinäkuussa asepalveluksen aloittanutta nuorta eivät kokeneet tupakaverin homoutta ongelmana. Yleisin toteamus oli, että ”jokainen saa olla sellainen kuin on”.

Puolustusvoimissa on alattu herätä siihen, että seksuaalivähemmistöjemme edustajia on tuettava asepalveluksen aikana. Varusmiesten kouluttajien uudet ohjeet valmistuivat vuosi sitten. Varusmiehet saavat yhteensä kolmen tunnin koulutuksen tasa-arvosta, yhdenvertaisuudesta, kiusaamisesta ja syrjimättömyydestä.

– Jokaisen alokkaan pitäisi koulutuksen perusteella tietää, miten toimia, jos hän ei tule kohdelluksi yhdenveroisesti, sanoi Pääesikunnasta verkkoviestinnän päällikkö Anna Lind HS:lle.

Lähde: HS.fi