Helsingin hiippakuntavaltuusto on päättänyt, että Helsingissä kirkot voivat maaliskuun lainmuutoksen jälkeen vihkiä myös homopareja. Kanta poikkeaa täysin piispainkokouksen viimeisestä kannanotosta, joka ei samaa sukupuolta olevien parien siunaamista tai vihkimistä salli.

Helsingin hiippakuntavaltuusto käsitteli eilisessä (13.10.2016) kokouksessaan avioliittolain toimeenpano-ohjeiden pyytämistä tuomiokapitulilta. Hiippakuntavaltuusto kuitenkin päätti yksimielisesti, että toimeenpano-ohjeita ei pyydetä. Samalla hiippakuntavaltuusto hyväksyi kirkkaalla enemmistöllä, 13 – 6 yhden äänestäessä tyhjää, hyväksyä ponnen, jossa se esittää käsityksenään, että 1.32017 alkaen sekä valtion antamaa vihkimistehtävää että kirkon omaa siunaamistehtävää voidaan toteuttaa ongelmitta kaikkien avioparien ollessa kyseessä.

– Vastakkainasetteluille ei ole tarvetta. Kirkko on keskusteleva yhteisö, ja tässä tilanteessa kaikkien asiasta kiinnostuneiden on tuotava esiin eri tulkintamallit ja vaihtoehdot. Olen iloinen Helsingin hiippakuntavaltuuston käymästä asiallisesta ja hengeltään ystävällisestä keskustelusta, jonka tuloksena kannanotto hyväksyttiin, hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhonen sanoo Helsingin hiippakunnan tiedotteessa.

Lähde: Helsingin hiippakunta