Tuore tutkimus kertoo, etttä suomalaisten suohtautuminen samaa sukupuolta olevien parien vanhemmuuteen on enimmäkseen kielteistä.

Miesparien edellytyksiin toimia vanhempina suhtaudutaan kaikkien epäilevämmin. Kuvituskuva.

Asenteet seksuaalivähemmistöjä kohtaan ovat Suomessa muuttuneet suvaitsevaisemmiksi, mutta muutos ei ole ollut suoraviivainen kertoo tänään perjantaina (28.10.) Yhteiskuntapolitiikka lehdessä julkaistu Carita Nikanderin, Milla Salinin ja Mia Hakovirran tekemä tutkimus.

Tutkimuksen mukaan suomalaisista selvästi alle puolet, 40 prosenttia, uskoo, että naispari pystyy kasvattamaan lapsen yhtä hyvin kuin heteropari. Miesparin kykyyn kasvattaa lapsi yhtä hyvin kuin heteropari uskoo vain runsaat 30 prosenttia.

Sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön lehtori Milla Salin, yksi tutkimuksen tekijöistä arvioi tuloksen taustalla mahdollisesti vaikuttavia tekijöijtä Helsingin Sanomissa. Eniten epäilyksiä homoparien vanhemmuutta kohtaan on iäkkäämmillä, matalammin koulutetuila, maaseudulla asuvilla, uskonnollisesti aktiivisilla ja nillä, joilla on omia lapsia. Miesparit saattavat kyseenalaistaa heteronormatiivista perheihannetta naispareja enemmän. Salin pitää kriittisiä asenteita sateenkaariperheitä kohtaan yllättävinä, koska yhä suurempi osa suomalaislapsista elää perheessä, joka ei vastaa ydinperheen ideaalia.

– Tulevaisuudessa on mielenkiintoista nähdä, heijastuuko avioliittolaki suomalaisten mielipiteisiin tavalla tai toisella, Salin sanoi Helsingin Sanomille.

Lähde: HS.fi