TransHelsinki-tapahtuma tarjoaa reilun viikon verran transihmisille ja heidän lähipiirilleen suunnattua ohjelmaa sekä kaikille avoimia seminaareja huomisesta lauantaista 12.11. alkaen aina 20. marraskuuta saakka.

 

Dream Wear Clubin väkeä marssimassa Helsinki Pridessa kesällä 2015. Kuva: Sami Montell

TransHelsinki tapahtuma nostaa esille sukupuolivähemmistöjä koskettavia ihmisoikeuksiin ja työelämään liittyviä kysymyksiä. Tapahtuma tarjoaa sukupuolen moninaisuuteen liittyviä kulttuurielämyksiä ja mahdollisuuksia yhdessäoloon ja vertaistukeen.

TransHelsingin avajaisia juhlitaan lauanataina 12.11. Feministisen Foorumin, DreamWearClubin ja TransForcesin bileissä Teurastamon Kellohallilla. Lisäksi viikon aikana järjestetään keskustelutilaisuuksia, kahvi-iltoja ja tapaamisia transihmisille ja heidän läheisilleen sekä saunailta transihmisille ja intersukupuolisille.

Tiistain työelämäseminaarissa julkaistaan sukupuolen moninaisuutta edustavien ihmisten sijoittautumisesta ja asemasta työmarkkinoilla alkuvuonna 2016 tehdyn kyselyn keskeiset tulokset ja kuullaan mm. SAK:n ja PALTA:n kommenttipuheenvuorot.

Keskiviikkon Translaki nyt! -seminaarissa keskustellaan Suomen nykyisestä translaista ja sen ihmisoikeusloukkauksista. Norjan Amnestyn policy advisor Patricia Kaatee kertoo Norjassa tänä kesänä uudistuneesta translaista, joka on ikärajaton ja perustuu itsemääräämisoikeuteen. Seminaarin jälkeen esitetään tuore kotimainen dokumentti Jeanne d’Trans, joka samalla aloittaa 25-vuotisjuhlavuottaan viettävän sateenkaarielokuvafestivaali Vinokinon Helsingin näytökset.

Tapahtumaviikon päättyessä sunnuntaina 20.11. vietetään Narinkkatorilla kansainvälistä muistotilaisuutta (TDOR) viharikosten uhreina kuolleille transihmisille.

TransHelsingin tapahtumat ovat suunnattuja kaikille, joita sukupuolen moninaisuus omassa elämässä koskettaa, eri alojen ammattilaisille sekä niille, jotka haluavat tietää enemmän sukupuolen moninaisuudesta. Tapahtumien tietoja ja koko ohjelma löytyy TransHelsingin nettisivuilta ja Facebookista.

TransHelsinki on vuosittainen valtakunnallinen tapahtuma, joka on järjestetty jo vuodesta 1993.