SM-tason pesäpalloilija Paula Saloranta puhuu tuoreessa haastattelussa homoseksuaalisuudesta urheilumaailmassa. Avoimuus voi vapauttaa energiaa, jolla lyödään ennätyksiä. Paula haluaisi, että jokainen voisi olla oma itsensä ilman pelkoa. Inhimillisiäuutisia.fi -sivustolla julkaistussa haastattelussa Saloranta kertoo elävänsä avoimesti naisen kanssa.

– Sellaista vaihtoehtoa minulla ei ole, että en olisi avoimesti oma itseni, Paula sanoo. Hän tunnustaa stressanneensa haastattelua, ei aiheen takia, vaan siksi, että ei pidä itseään ”puhelahjakkaana” ja viihtyy paremmin yksin.

– Sellainen joukkuepelaaja”, hän naurahtaa.

Paulan joukkue Lapuan Virkiä on voittanut viisi kertaa peräkkäin kultaa naisten Superpesiksessä. Hän kertoo, että hänen päänsä ei kestäisi sellaista, että pitäisi tavoittaa parhaimpansa kentällä ja samaan aikaan esittää jotakuta toista. Hän on täysillä sekä pelaaja, että Paula Saloranta. Kihlattu Sari saattaa juosta voitto-ottelun jälkeen kentälle halaamaan ja pussaamaan.

 

– Joku katsoja puuskahti viime kaudella, että pitääkin tulla tänne näyttämään lesbotouhua, Paula kertoo. Hän ei loukkaantunut, vaan piti kommenttia lähinnä lapsellisena, olihan kyseessä hävinneen joukkueen kannattaja.

Paula, 29, ei ole koskaan salaillut homoseksuaalisuuttaan. Perheen, joukkuekavereiden ja valmentajan suhtautuminen asiaan on ollut luontevaa. Huutelusta tulee silti ulkopuolinen olo.

– Sisuunnun ja pelaan aiempaakin aggressiivisemmin. Ehkä nostan ensi kerralla syytteen kunnianloukkauksesta, niin ymmärtävät, ettei pelaajaa voi nimitellä”, Paula sanoo.

Paula juhlii joukkueensa neljättä SM-voittoa.

QX-fi tavoitti Paulan ja kysyi, miten hän neuvoisi kaapissa olevaa joukkueurheilijaa.

“Annatko kaappisi olla ruumisarkkusi?”, Paula heittää ja nauraa makeasti päälle.

– Älä välitä muiden puheista, pidemmän päälle saat enemmän itsestäsi irti, kun olet oma itsesi ilman turhaa päänvaivaa toisten ajatuksista. Seksuaalisuus ei muuta sinua ihmisenä, eikä se vähennä sinun lahjojasi ja taitojasi, kiteyttää Paula osuvasti.

Inhimillisten uutisten jutussa perataan myös syitä, miksi miesurheilijoilla etenkin joukkulajeissa, voi olla suurempi kynnys tulla kaapista. 

Inhimillisiauutisia.fi