Herculeksen Facebook-sivulla tiistaina julkaistu päivitys on nostanut epäilyksiä syrjinnästä. Kyseenalaisessa Herculeksen tunnuksella ja Herculeksen viralliselle Facebook-sivulle kirjoitettu päivitys kommentoi alatyyliseen sävyyn Helsingin Sanomien nettisivulla julkaistua uutista (kuva), joka kertoo seitsemän lapsen yksinhuoltaja Habiba Alin kuntavaalivoittoa. Aiheesta uutisoi ensin Ranneliike.net.

Tiukkasävyiseen somekeskusteluun on osallistunut muiden muassa Setan puheenjohtaja Viima Lampinen, joka syyttää Herculesta rasistisesta vihapuheesta, sateenkaariyhteisön luottamuksen tuhoamisesta ja vaatii julkista anteeksipyyntöä vihapuheen kohteelle.

Herculesta pyörittävän yrityksen toimitusjohtaja ja toinen omistajista Erkki Koski vakuuttaa ravintolan Facebook-sivulla, että kyseinen asiaton viesti ei edusta yhtiön kantaa missään muodossa.

Keskustelu Herculeksen Facebook-sivulla on käynyt kiivaana ja ravintola on piilottanut aikaisemman viestiketjun, mikä on lisännyt Herculekseen kohdistuvaa kritiikkiä ja suoranaista haukkumistakin ja Herculesta kohtaan vaaditaan boikottia.

QX.fi otti yhteyttä Herculeksen ravintolatoimenjohtaja Antti Seppälään. Antti kertoi puhelinhaastattelussa QX:lle, että kyseessä on vahinko.

”Usealla henkilöllä on kirjoitusoikeudet Herculeksen Facebook-sivulle, jotta päivityksiä olisi helppo tehdä yöaikaan ravintolan tunnelmasta ja muista asiakkaita kiinnostavista seikoista”, taustoittaa Antti. ”Yksi kirjoitusoikeudet omaava henkilö on ollut sisäänkirjautuneena myös Herculeksen Facebook-sivulle ja kommentoidessaan kyseistä Helsingin Sanomien uutista Facebookiin on päivitys mennyt vahingossa Herculeksen sivulle, minne se ei tietenkään ollut tarkoitettu”, kertoo Antti ja tähdentää, että kyseessä on ollut yksittäisen ihmisen kirjoittama teksti, ei missään nimessä ravintolan virallinen kanta.

”Tässä ei ole kyse syrjinnästä tai rasismista, liiketoimintamme on suunnattu seksuaalivähemmistöille, eikä meistä rasistisia mitenkään saa”

Hercules on nyt muuttanut sosiaalisen median käytäntöjään. Nyt on laadittu ja otettu käyttöön selkeät ohjeet sosiaalista mediaa varten, aikaisemmin mitään ohjeita ei ollut. Ohjeet käydään myös läpi kaikkien niiden kesken, jotka sosiaaliseen mediaan päivityksiä voivat tehdä. ”Tässä ei ole kyse syrjinnästä tai rasismista, liiketoimintamme on suunnattu seksuaalivähemmistöille, eikä meistä rasistisia mitenkään saa”, tiivistää Antti.

Herculesta pyörittää Erkki Kosken ja Mika Olkkosen yritys Oy Moek Trading Ltd. Pariskunnan yritys on harjoittanut homobaaritoimintaa jo yli 20-vuotta.