BBC uutisoi torstaina pidätyksistä Nigeriassa. Viime lauantaina pohjoisessa Nigeriassa Kadunan osavaltiossa pidätettyjä 53 henkilöä syytetään homohäiden juhlistamisesta.

Pidätetyt ovat kiistäneet syytteet asianajajiensa avustamina ja pitävät pidätystä laittomana. Oikeus on vapauttanut joukon takuita vastaan, oikeudenkäsittely on 8. toukokuuta.

Homoseksuaaliset teot on vanhoillisessa Nigeriassa kielletty ja niistä voidaan tuomita jopa 14 vuotta vankeutta.

Puolustusasianajaja Yunusa Umarin mukaan valtaosa pidätetyistä on opiskelijoita. Laiton pidätys kesti yli 24 tuntia, kirjoitti paikallinen Premium Times sanomalehti.

Pidätettyihin yhteydessä olleet ihmisoikeusaktivistit kertoivat BBC:lle, että pidätys ei tapahtunut häissä, vaan syntymäpäiväjuhlissa.

Nigerian eteläosissa on vaikutusvaltainen kristillis-evankelinen liike ja maan pohjoisosissa islamistista lakia tuetaan vahvasti, molemmat vastustavat homoseksuaalisuutta.

Homoseksuaalisuuden kielto tuli Nigeriassa voimaan 2014 ja osa poliiseista ja kansalaisista käyttää sitä oikeuttamaan väärinkäytökset seksuaalivähemmistöjä vastaan, raportoi Human Rights Watch.