Kauppalehti kertoi Herculeksen vaikeista vuosista.

Kun Herculesta ja Mann’s Streetia pyörittävän Moek Trading Oy:n toinen ja enemmän operatiivisessa toiminnassa mukana oleva omistaja, Erkki Koski joutui sairaalaan aivoinfarktin takia ravintolatoimenjohtaja kavalsi lähes 62.000 euroa yhtiön varoja.

Helsingin käräjäoikeuden helmikuun lopulla antamassa tuomiossa todetaan ravintolatoimenjohtajan kavaltaneen yhtiön varoja 61.496,32 euroa. Teon tekoaika on marraskuusta 2016 huhtikuun 2017 loppuun.

Koski kertoo QX:lle, että ravintolatoimenjohtaja kavalsi käteistä rahaa. Käteistä tulee ravintoloissa pääasiassa veikkauksen peleistä, rahahuollosta ja kassakoneista.

”Niistä laskemalla löydettiin. Paljon käteistä olisi pitänyt mennä pankkiin. Tuo ero saatiin. Selvittämisessä oli kova työ, koska ravintolatoimenjohtaja oli vienyt tositteet mennessään.”

Syyttäjä piti rikosta törkeänä ja ravintolatoimenjohtaja ei sitä lähetenyt kiistämään, vaan myönsi syytteen oikeaksi, ilmenee tuomiosta, jonka QX on nähnyt. Tuomiona oli 10 kuukautta ehdollista ja ravintolatoimenjohtaja velvoitettiin korvaamaan kavaltamansa varat korkoineen.

Kesäterassilla myytiin alkoholia alle ostohinnan

Lisäksi Heruleksen kesäterassilla oli tehty hinnoitteluvirhe.

Koski kertoo, että terasilla myytiin alkoholia alle sisäänostohinnan.

Erkki Koski koronaepidemian aikaisia online-lähetyksiä rakentamassa

”Kesäterassilla tuli valtava moka. Siellä myytiin premium-skumppaa noin 3,50 eurolla alle ostohinnan. Olin pyytänyt tilaamaan jotain kohtuuhintaista ja hyvää skumppaa, mutta asia ei ollut mennyt perille.”

”Kun sain kirjanpitäjältä heinäkuun raportin se oli noin 60 000 euroa miinuksella ja olin pudota perseelleni. Kesäkuu oli myös mennyt miinukselle samasta syystä”, Koski kertoo Kauppalehdelle.

Lue lisää: Erkki Kosken haastattelu QX:ssä 2014

 

Tapahtui vesivahinko ja Hercules jouduttiin sulkemaan

Herucleksen tiloissa tapahtuneen vesivahingon takia se oli suljettuna kaksi kuukautta keväällä 2019, mikä merkitsee uutta tappiollista tilikautta.

Koronan takia menetystä tulee lisää. Koski toteaa KL:lle, että tulossa on kolmas tappiollinen vuosi.

Vielä 2018 päättyneellä tilikaudella tulos oli 45.000 €. Sekin oli vähemmän kuin kolmannes edeltävien vuosien tuloksesta. Ja kaukana reilun 10 vuoden takaisesta, jolloin Moek Trading Oy oli liikevoittoprosentillaan koko maan kannattavin ravintolayritys. Silloin lhbtq-yökerhoilla meni muutenkin hyvin. Kärjessä olivat myös silloin DTM:ää pyörittävä Afrodite Oy ja Lost & Foundin taustayhtiö Tomaattiravintolat Oy.