Tiistaina tuli tieto, että kiinteistö, missä Helsingin ainoa lhbtqt-yökerho Hercules sijaitsee myydään ja saneerataan täysin niin, että sisätilat puretaan runkoon asti. Kiinteistökaupasta  kirjotti Rakennuslehti.

Lue lisää: Herculekselle tuli taas lähtöpassit

Tieto tuli myös Herculeksen ravintoloitsijalle Erkki Koskelle Rakennuslehden jutusta, kertoo Koski QX:lle. Hän oli kuullut aikaisemmasta suunnitelmasta muuttaa talo takaisin opiskelija-asunnoiksi, mutta ei tästä.

Hercules joutuu lopettamaan toimintansa nykyisissä tiloissaan, sillä kiinteistö myydään ja saneerataan täysin: sisätilat puretaan runkoon saakka ja rakennetaan sen jälkeen uudelleen. Peruskorjaus alkaa 2021 ja se valmistuu Rakennuslehden tietojen mukaan 2023.

Herculeksen taru ei pääty

Herculeksen taru ei pääty Pohjoiselle Rautatiekadulle. Herculeksen ravintoloitsija Erkki Koski kertoo QX:lle messengerissä, että uutta tilaa aletaan etsiä.

– Kyllä me uutta liiketilaa aletaan etsiä. Ihan vinkkinä sanoisin kiinteistöyhtiöille, että ottakaa meidät vuokralle, niin alkaa talokaupat käymään. Näyttöä alkaa olla, vitsailee kiinteistöuutisesta vielä yllättynyt Koski.

Hercules, kuten muutkin yökerhot on kuluneen koronavuoden ollut pääasiassa suljettuna. Pandemia ei ole vielä useaan kuukauteen väistymässä rokotteen tulosta huolimatta, joten edellytyksiä yökerhotoiminnalle ei ole olemassa. On vaikea ennustaa, koska yökerhotoiminta voi palata normaaliksi. Koskikaan ei lähde sitä arvailemaan.

– En ala sen paremmin arvailemaan, mutta ei yökerhoa nyt kannata perustaa, kun ei auki saa olla, eikä valoa näy tunnelin päässä.

Koski toivoo, että jokainen ottaa rokotteen sen tullessa kullekin saataville, jotta elämä voi palautua normaaleihin uomiin.

– Kyllä minä ehdottaisin, että kaikki menee vaan kiltisti heti rokotettavaksi, kun se tulee jakoon, että loppuisi tämä painajainen mahdollisimman nopeasti. Ei siellä mitään myrkkyjä kannata lääkeyhtiöiden kilpaa kehitellä. Parhaansa hekin varmasti tekevät.

Herules joutui nopeasti lähtemään myös alkuperäisestä sijainnistaan Lönnrotinkadulla, kun sekin kiinteistö myytiin. Siihen ja viereiseen kiinteistöön saneerattiin loistohotelli St George, joka koitui sittemin 2020 alkuvuodesta DTM:n kohtaloksi, kun DTM:n takabaarista kolmeen hotellihuoneeseen aiheutuvaa meluhaittaa ei saatu korjattua. DTM luopui tiloistaan kesällä, eikä enää avannut koronarajoitusten hellittäessä.

Helsingissä on nyt kaksi uutta tilaa etsivää gay-yökerhoa.

Erityisen ankeata tässä on bilemielessä se, että koronarajoitusten takia kumpikaan legendaarinen yökerho ei voinut viettää arvoisiaan päättäjäisjuhlia. Sen ne olisivat molemmat ansainneet. Herculeksesta lähetetään kyllä vielä suuri joulushow striimattuna.

Lue lisää: Hercules joutuu sulkemaan ovensa

Lue lisää: DTM ei enää avaa oviaan Manskulla

Lue lisää: Tinder, Grindr, miten käy homoklubien?