Helsinkiin ollaan perustamassa uutta baaria queerien, naisten, transsukupuolisten, muunsukupuolisten, lesbojen, pan- ja bi-naisten kaipaaman oman tilan tarpeisiin.

Mesenaatti.me -palvelussa haetaan rahoitusta kolmen queer-naisen projektille. Kampanja on alkanut kesäkuun lopussa ja se päättyy 22. elokuuta. Tällä hetkellä rahoittajia on jo 333 ja koossa on vähän reilu puolet minimitavoitteesta 16.9500 euroa. Tavoiteena on kerätä 100.000 euroa ja vähintään 30.000 euroa. Tämä tarkoittaa sitä, että ellei vähintään 30.000 euron minimitavoite täyty, rahoitushaku raukeaa.

Baarin nimi olisi Kvääristö ja se olisi konseptiltaan baari-kahvila, josta saisi muutakin kuin vain alkoholia. Esittelytekstissä kuvaillaan, että aamupäivä voisi olla kohdennettu queer-vanhemmille ja heidän vauvoilleen. Asiakaskunnan erilaiset elämäntilanteet halutaan huomioida.

Paikka Kvääristölle tullaan etsimään Helsingin kantakaupungista ja siitä tehdään esteetön. Rahoitushaun yhteydessä on erilaisia havainnekuvia sen mukaan miten paljon rahoitusta järjestyy.

Hankkeen takana ovat Ellen KantolaHeli Yli-RäisänenJohanna Junnila.

Kvääristön tekijät.

Voit tukea Kvääristöä täällä (linkki mesenaatti.me -palveluun).