Stand-upia, burleskia ja dragia yhdistelevä The Punch Up! Resistance & Glitter -klubi näyttää sen, mikä on yleensä jätetty pois suomalaisesta esittävän taiteen kentästä ja koulutuksesta. Se palkittiin 2021 teatteritekona.

Palkinnon jakava Teatterikeskus ry toteaa tiedotteessaan, että ”klubi tarjoaa kerta toisensa jälkeen iloisen, laadukkaan ja häpeilemättä camp-henkisen kokoelman vähemmän kuultuja ääniä. Se on yhteiskunnallisena eleenä arvokas, kaivattu ja ajankohtainen avaus, jonka kautta esille nousee rikas kirjo erilaisia taustoja, identiteettejä ja näiden performoimisen muotoja”. Lisäksi palkinnolla haluttiin kiittää myös sitä, miten Jamie MacDonald ja Mira Eskelinen osallistuivat 2020 keskusteluun transihmisten representaatioista suomalaisessa teatterissa ja yhteiskunnassa.

Klubin perustivat Jamie MacDonald, Juuso Kekkonen ja Mira Eskelinen.

Lue Juuso Kekkosen haastattelu 2014 QX Gay Gaala voiton jälkeen.

3. lokakuuta Kansallisessa nähdään: Fem Queens of Finland, Hasard Le Sin, James Lórien MacDonald, Justice Brown, Juuso Kekkonen, Lola Vanilla, Miss Vinyl Envy, Rätt Queen, Zach Chamberlaine, Slaya Bit, Viha Piirakka.

Tapahtuman tiedoissa on disclaimeri: ”tapahtuman järjestäjät ja esiintyjät ovat täydellisessä vastuussa yleisön tukahdutettujen tunteiden herättämisestä koskien sukupuolta ja tai seksuaalisuutta”.

The Punch Up! Resistance & Glitter -klubi Kansallisteatterissa 3.10.2021 klo 18, liput 40/25 € Lippu.fi. Lisätiedot Kansallisteatterin sivulla.

The Punch Up! Resistance & Glitter -klubi