Kansainvälinen olympiakomitea julkaisi 16. marraskuuta uuden inklusiivisemman linjansa. Tavoitteena on luoda turvallinen ja hyväksyvä ympäristö kaikille huippu-urheiluun osallistuville, todetaan KOK:n tiedotteessa.

KOK luopuu yleisestä testosteronirajasuosituksesta. Samalla se siirtää vastuu lajeille, joiden tulee noudattaa uutta 10 periaatteen listaa luodakseen tarvittaessa laji- tai tapahtumakohtaiset kelpoisuusvaatimukset, jos sellaista tarvitsevat. KOK  siis määritteli oman roolinsa uusiksi. Kansainvälisten lajiliittojen on itse määriteltävä, milloin urheilija voi, lajin luonne huomioiden, saada suhteettoman edun suhteessa ikätovereihinsa.

Uudistusta on kritisoitu epäreiluna naisten urheilua kohtaan, kirjoittaa Guardian. Arvostelua ovat esittäneet useat lajiliitot, joiden KOK:n linjauksen mukaan pitäisi nyt transasiasta päättää, kuten Kansainvälinen yleisurheiluliitto, Kansainvälinen triathlonliitto, ja kansainvälinen pyöräilyn kattojärjestö. KOK:n uusi ohjeistus katsotaan ohittavan tiede ja keskittyvän vain inklusioon.

Kansainvälisen urheililääketieteen yhdistyksen ja Euroopan urheilulääketieteellisten yhdistysten liitton yhdistetyt tutkijat vaativat Kansainvälinen olympiakomitean miettimään asiaa uudelleen, jotta urheilu pysyisi reiluna.