Ruotsalainen poliitikko, keskustalaisen centerin puoluejohtaja Annie Lööf ilmoitti eilen SVT:n (Ruotsin Ylen) ohjelmassa, että hänestä Ruotsin tulisi jättää Qatarin kisat väliin maan jokapäiväisen ihmisoikeusten rikkomiseen vuoksi. Qatarissa homoseksuaalisuus on kriminalisoitu ja muslimien välisestä homoseksistä voidaan asettaa kuolematuomio.

Lhbtq-toimittaja tapettiin Bakussa – tekijä oma serkku

Avaz Hafizli, 24, kohtasi tiistaina kohtalonsa oman serkkunsa käsissä Azerbaidžanin pääkaupungissa. Serkku mestasi toimittajan ja lhbtq-aktivistin ja jopa irroitti tämän genitaalit. Teko on yhdistetty epäilyissä kunniamurhiin. Serkku on pidätetty. Hän kertoi teon motiiviksi henkilökohtaiset syyt ja tietojen mukaan hän oli tappohetkellä alkoholin vaikutuksen alainen. (QX.se/Hamida Giyasbajli/Cavid Nabijev/az24Saat/Queer.de)

Avaz Hafizli

Yksi Indonesian tunnetuimmista transnaisista menehtyi

Viime viikon torstaina menehtynyt Dorce Gamalama 58, oli yksi Indonesian tunnetuimpia transtaustaisia naisia. Hän oli laulaja, juontaja, koomikko ja näyttelijä. Hän et haudataan miehenä vastoin tahtoaan, jonka hän ilmaisi kuukausi sitten haastattelussa julkisesti. Hautaus tehdään perheen toiveiden mukaiseti islamin perinteiden mukaisesti. (QX.se)

Dorce Gamalama

Intian armeija esti elokuvan kuvitteellisesta gay-upseerista

Ylistetty elokuvantekijä Onir, itse avoimesti gay teki Intian hallituksen toimeksiannosta käsikirjoituksen maan puolustusvoimista kertovaan elokuvaan. We Are oli kuintekin tarina, jota ei voitu hyväksyä. Onirin teksti koostuu neljästä kertomuksesta, joista yksi kertoo intialaisen majurin ja tavallisen kashmirilaisen miehen rakkaustarinan ja juuri tämä osa oli liikaa ja produktio vihellettiin poikki. Syyksi kerrottiin, että sotilaan esittäminen homoseksuaalina on laitonta. Sotilas voidaan tuomita homoseksistä jopa kymmeneksi vuodeksi vankilaan. Muuten homoseksuaalisuus dekriminalisoitiin Intiassa 4 vuotta sitten.

Intian sotilaita ja Onir (vasemmalla).

Intiassa kiinni Grindristä uhreja etsineet miehet

Ahmedabadin poliisin mukaan kolme miestä on tunnustanut ryöstäneensä 15-20 gaymiestä, jotka he olivat tavanneet Grindrin kautta neljän kuukauden aikana. Kolmikko iski miehiä ja sopi tapaamisen, jonka yhteydessä uhri pahoinpideltiin ja ryöstettiin. (QX.se/Reuters)

Puolan arkkipiispa: Homoseksuaalisuus on synti

Puolan katolisen kirkon arkkipiispan Stanisław Gądeckin terveiset kollegalleen  Georg Bätzingille Saksaan perustuvat raamtun korinttolaiskirjeeseen. Suomalaisille viesti on tuttu, sillä se kuuluu Päivi Räsäsen perusarsenaaliin: erotetaan homoseksuaalinen teko ja toiminta. Puolasta toivotaan stoppia Saksan katolisen kirkon uudistuksille, missä katolisen kirkon lhbtq-ihmiset tunnustettaisiin. (QX.se)

Helsinkiin tulee sateenkaarisuojatie – mutta missä väreissä?

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi keskiviikkona vihreiden valtuutettu Alviina Alametsän aloitteen sateenkaaritiestä Helsinkiin. ”Tämä on yksi ele, jolla kaupunki voi tukea sateenkaarivähemmistöjä, ja toivottaa kaikki tervetulleeksi”, Alametsä totesi Instagrammissa. Toteutus on luvattu suunnitella aloitteen mukaisesti yhdessä sateenkaariyhteisön ja järjestöjen kanssa. Helsingin kaupunki on kaksi edellistä vuotta liputtanut uudelle progressiivisella pride-lipulla, jota koko yhteisö ei kuitenkaan ole hyväksynyt yleislipuksi ja perinteisen sateenkaarilipun korvaajaksi. Viime kesänä progressiivinen lippu sai myös uuden päivityksen.

Sateenkaarisuojatietä maalataan Turun kaupunginteatterin eteen 8.6.2021