Kaikki esiintyvät taiteilijat ovat kärsineet pandemiasta valtavasti työmahdollisuuksia haihtuessa eikä drag queen Marko Vainion ole poikkeus. Juuri ennen pandemian alkua hänen uransa oli saamassa vauhtia ulkomailla.

Lue lisää: Marko Vainio on tehnyt paljon töitä saadakseen uran myös ulkomailla ja nyt se on hyvässä vauhdissa

Vainio on sinnikkäästi etsinyt keikkamahdollisuuksia pandemian antaessa myöten ja sitten sellainen tärppäsi yllättävällä tavalla. Hänelle tarjottiin mahdollisuutta esiintyä World Priden ja Eurogamesin yhteiskonserttien sarjassa – ja niistä ensimmäisessä ja ensimmäisenä torstaina 19. elokuuta.

– Siis tää on ihan supersiistiä!, Vainio kertoo QX:lle.

– Olin yhteydessä World Priden tuottajaan, että kiinnostaisko maailman energisin impersonaatioshow ja hän lupasi palata asiaan. Seuraava meili oli, että he haluaisivat itse asiassa Divetin avausseremonian avausnumeroksi.

Vainio kertoo, että keikkatarjous ylitti kaikki toiveet.

– Hetkeksi meni taju kankaalle. Lava on 13 x 8 metriä ja valtavilla led-seinillä 4500-paikkasessa hallissa.

Mutta huumaavaa ei ole Vainiolle vain keikkapaikan fyysiset ulottuvuudet.

– Tämä on erittäin merkittävä keikka sillä paikalla on koko World Pride -organisaatio ja juuri ennen showta Kööpenhamina luovuttaa World Pridet Sydneylle, jossa ne on 2023.

Vainio alkoi välittömästi mehustaa esitystään entisestään ja bookkasi vahvistukseksi lavalle mieskomeutta.

– Sain tanssijoiksi loistavat urokset, turkulaisen showtanssija Valtteri Palinin sekä ruotsalaisen Jack Johanssonin, joka muistetaan myös Helsingin kaupunginteatterin Kinky Boots -musikaalin drag-enkelinä. [Katso Palinin ja Johnsonin kuvat Instagram-linkistä alla tai tästä.]

– Laitan pojat tihkumaan seksiä, Vainio lupaa keskeltä kiireistä shown valmistelua.

Mustat laulajat poistettava esityksestä

Viime metreillä tapahtuman tuottaja esitti pyynnön, että Divet Showssa ei World Priden lavalla nähtäisi Vainion tribuuttia mustille artisteille Whitney Houstonille ja Beyoncélle, sillä valkoisen dragtaiteilijan esittäminä ne saattaisivat loukata queerPOC-yhteisöä, vaikka mistään blackfacen käytöstä ei olekaan kyse. Vainio kertoo, että muutos lisäsi kiireitä ja vähän stressiäkin.

– Onhan se haaste, nimittäin musiikkini editoidaan Hollannissa ja tekniikan deadlinet on menneet jo ja screenivisuaalit suunniteltu.

Vainio toteaa kuitenkin, että esitettävistä hahmoista ei kuitenkaan ole mitään pulaa.

WorldPride 2021 on jaettu Kööpenhaminan ja Malmön kesken ja tapahtuma alkaa huomenna.