Uncle Frank

2020 valmistunut elokuva sijoittuu vuoteen 1973 ja tarkemmin New Yorkiin ja  syvään etelään. Vaikkakin elokuva on selvästi jälleen yksi kaapista tulo tarina – milloin alamme nähdä gayelokuvia, jotka eivät pyöri kaapista tulemiseen – se vie mennessään. Pääosassa salaa miehen kanssa elävänä professorina on itse Paul Bettany. Erittäin soljuva laatuleffa, jossa on muutamiakin eri tavoin koskettavia hetkiä. Ja karmea homopojan isän viimeinen yllätys. Ohjaaja Alan Ball (American Beauty, Mullan alla, True Blood).

QX QX QX QX

Taekwondo

Oh boys … Ja miehiä tässä argentiinalaisessa filmissä piisaa. Lähellä toisiaan, kiinni toisissaan, lähellä kameraa. ”Jos olisit täällä tulisit hulluksi” toteaa tilanteen ystävälleen puhelimessa Germán eli pääosassa nähtävä Gabriel Eptsein. Tapahtumat ovat all male -ympäristössä tässä 2016 elokuvassa. Hiljaksiin Germánin homous nousee esiin. Ohjaus Marco Berger (Tension sexual 1-2)ja Martin Farina. Ei varsinaisesti elämää suurempi elokuva, mutta mielenkiintoinen ja viehättävä.

QX QX QX

Hamam – turkkilainen kylpylä

Yksi suurista gay-bi -elokuvista koskaan. Ferzan Özpetekin (mm. Le fate ignoranti) esikoinen on vuodelta 1997, siis jo neljännes vuosisadan takaa, mutta se on yhä kaunista ja viihdyttävää katsottavaa. Italialainen Francesco (Alessandro Gassmannperii tädiltään hamamin Istanbulissa ja tarina alkaa keriytyä tyylikkäästi ja koskettavasti.

QX QX QX QX QX

Primella on myös aids-ajan klassikko, Jonathan Demmen ohjaama kolmen oscarin elokuva Philadelphia (1993), jonka pääosassa ovat Tom Hanks ja Denzel Washington.

Lisäksi ovat muiden muassa nämä pienoisen kiinnostuksen kohteet.

Nobody’s Watching

Food of Love

P.S.! Primella on myös Transparent. Draamakomediasarja transnainen Mauran (Jeffrey Tambor) perheestä. Sarjasta on jo tehty viisi kautta. Sarja on ollut esillä vähemmän imartelevissa merkeissä, Tambor ei ole trans, häntä on myös syytetty seksuaalisesta ahdistelusta kuvauksissa. Sarja ehti voittaa Gloden Globen, Amazonin ensimmäisen.