Little Britain, Pikku-Britannia, oli valtavan suosittu komediasarja. Alunperin 2003-2006 kuvattu sarja ei ole enää katsottavissa suoratoistopalveluissa. BBC ja Netflix kertoivat molemmat poistaneensa sarjan valikoimistaan sen sisältämän rasistisen sisällön vuoksi. Tarkemmin syynä ovat sarjassa nähdyt blackface-kohtaukset, missä näyttelijät David Walliams ja Matt Lucas  esittävät kasvot tummiksi maskeerattuina tummaihoisia ihmisiä.

Blackfacella tarkoitetaan rasistista teatteriperinnettä, joka kuvaa tummaihoisia stereotyyppisesti karrikoiden.

Kylän ainoa homo pantiin nyt naftaliiniin

2000-luvun alussa Pikku-Britannian pikkukylän ainoa homo oli kaikkien huulilla. Tämä Daffyd Thomas oli sarjan julkihomo, joka koki olevansa ainoa. Hahmoa esitti Lucas.

Sarja on jo pidempään ollut esillä sen kyseenalaisen materiaalin takia. Nyt asia tuli jälleen isommin esiin BLM-mielenosoitusten myötä.

BBC ilmoitti sarjan poistamisen syyksi ”aikojen muuttumisen”.

Lucas on jo aiemmin ennättänyt kertomaan, että hän ei enää tekisi sarjassa olevia hahmoja.

– Jos voisin matkata ajassa taaksepäin ja tehdä Pikku-Britannian uudelleen, en tekisi niitä vitsejä transvestiiteista, en esittäisi mustia hahmoja. Kaiken kaikkiaan, en tekisi sarjaa nyt. Se järkyttäisi ihmisiä. Teimme silloin paljon julmempaa komediaa kuin nyt tekisin.

Netflix kommentoi Guardianille vain sen, että he vahvistavat poistaneensa sarjan jakelusta.