Heartstopper kertoo miesten välisestä rakkaudesta, mutta näyttelijän seksuaalisesta suuntautumista ei koe-esiintymisessä kysytty.

–  Olisi ollut niin sopimatonta kysyä sitä 16-vuotiaalta, Kit Connor  sanoo Guardianille.

Mutta oli kuitenkin jotain, mitä ”ei vain sanottu ääneen” ennen castingin alkua: ”Haluamme kovasti, että hahmot vaikuttavat aidoilta.” Connor kertoo ajattelleensä, että pystyy kyllä tekemään kyseisen roolin hyvin aidosti.

– Tiesin olevani queer-mies, mutta en tuntenut haluavani koko maailman tietävän. Ei siksi, että olisin ollut häpeissäni, vaan siksi, että se on yksityisasia”.

Huippusuositun sarjan päähenkilöt ja heidän fiktiivinen rakkaustarinansa alkoivat kuitenkin pian vaikuttaa myös näyttelijöiden elämään. Näyttelijöistä toinen, vuotta vanhempi Joe Locke on avoimesti gay, mutta Connor oli valinnut olla kertomatta asiasta, mikä villitsi spekulaatioita internetissä.

Viime syyskuussa Connorista alkoi levitä kuva, missä hän kävelee Pariisissa käsi kädessä näyttelijä Maia Reficcon, kanssa, joka on hänen vastanäyttelijänsä tulevassa elokuvassa A Cuban Girl’s Guide to Tea and Tomorrow. Välittömästi Connoria alettiin syyttää ”queerbaitingista” -että hän on vain vihjannut kuuluvansa hlbt-yhteisöön vain saadakseen yleisöä ja onkin tosiasiallisesti hetero.

Julkisuuteen tottumaton Connor ei voinut jättää sosiaalisen median kommentointia huomioimatta. Hän ei ollut tottunut ajatukseen, että miljoonat ihmiset kiinnostuvat hänen tekemisistään ja yksityiselämästään. Niinpä hän meni Twitteriin ja latasi: ”Palasin hetkeksi. Olen bi. Onnea vain, että pakotitte 18-vuotiaan tulemaan kaapista. Minusta osa teistä on missannut sarjan pointin. Terve”.

Hän toteaa toimineensa vaistovaraisesti ja menneensä päivityksensä jälkeen nukkumaan. Asia puitiin läpi seuraavana päivänä kuvauksissa. Connor haluaa korostaa, että koko sarjan  pointti on siinä, että homous ei ole aina niin stereotyyppistä.

Connor ei suostu kertomaan seurusteleeko hän tällä hetkellä ja toteaa, että saattaisi nyt olla asian suhteen vähemmän avoin.

Connor toteaa myös, että ei pidä biseksuaalisuuttaan ratkaisevana tekijänä, eikä halua, että hänet määritellään homo-bi -näyttelijäksi, hän haluaa tehdä kaikenlaisia rooleja.

Connor kertoo haastattelussa myös yllättyneensä Heartstopperin saamasta valtavasta suosiosta. Hän pitää tärkeänä, että gay-bi -nuorille on tarjolla myös romanttisia samastumiskohteita, sillä yleensä hahmot televisiossa ja elokuvissa ovat vahvasti seksualisoituja.

Heartstopperin toinen kausi tulee Netflixille elokuun alussa. Katsojat saavat huomata muiden muassa muutoksen Connorin näyttelemän Nick Nelsonin fysiikassa, hän on kasvattanut lihasta.