Kuinka paljon aikaa käytät eri sovelluksiin päivittäin? Ja miten onnelliseksi tai onnettomaksi tunnet olosi appisurffailun jälkeen?

Sosiaaliseen mediaan kriittisesti suhtautuva sivusto Time Well Spent selvitti asiaa ja kartoitti 200 000 käyttäjän ja Moment nimisen sovelluksen kanssa kuinka kauan aikaa käyttäjät käyttivät eri sovelluksia ja kuinka paljon iloa tai surua he kokivat niiden käytöstä.

Ensimmäinen gaymarkkinoille suunnattu sovellus, Grindr, on negatiivisia tunteita herättävien sovellusten listan kärkipaikalla. 61 minuuttia grindausta päivässä ja jopa 77 % käyttäjistä kertoo tunteneensa olonsa onnettomaksi käytön jälkeen. Toiseksi varmimmin kielteisen tunteen takasi suosittu pelisovellus Candy Crush Saga ja kolmannella sijalla on Facebook. Selvä enemmistö käyttäjistä, 62 % koki noin 59 minuutin käytön jälkeen, että Facebook teki heidät onnettomaksi.

Grinderin heterovastine, deittiappis Tinder ylsi sekin kymmenen kärkeen: Tinderiä käytettiin 22 minuuttia, jonka jälkeen 56 % koki olonsa onnettomaksi.

Time Well Spent katsoo, että teknologia on kaapannut yhteiskunnat ja vaurioittaa meidän mielenterveyttämme, demokratiaa, sosiaalisia suhteita ja lapsiamme. Heidän tavoitteensa on ihmislähtöisempi teknologia, ”joka ei vangitse huomiotamme ja vahingoita yhteiskuntaa, vaan suojaa mieltämme ja uudistaa yhteiskuntaa”.