Ohio State Universityn tekemässä tutkimuksessa haastateltiin 269 osallistujaa. Vähintään yhtä deittiappia käyttäviltä osallistujilta kysyttiin heidän deittitavoistaan. Osallistujilta kysyttiin muun muassa sitä, miten paljon he käyttävät deittiappeja ja voisivatko he käyttää niitä vähemmän, jotta tutkijat voisivat arvioida missä määrin tutkimukseen osallistujat kokivat yksinäisyyttä.

– Kyse ei ollut vain siitä, että osallistujat käyttivät appeja usein. Osa osallistujista kertoi jopa, että he eivät kyenneet keskittymään työhönsä tai opintoihinsa elleivät voineet jatkuvasti tarkistaa käyttämänsä deittiapin tilannetta, kertoo tutkija Kathryn Coduto.

– Olen nähnyt ihmisiä, jotka käyttävät deittiappeja todella pakonomaisesti, jopa silloin kun he istuvat ystävien tai perheen kanssa päivällisellä. He eivät vain voi lopettaa swaippaamista, Coduto jatkaa.

Tutkimus osoittaa myös, että yksinäisyys ei välttämättä johda riippuvuuteen deittiapeista, mutta se voi johtaa niiden liikakäyttöön, tämä taas voi aiheuttaa negatiivisia seurauksia.

Osallistujista ne, jotka käyttivät deittiapppeja todella paljon kokivat enemmän ahdistusta sosiaalisissa tilanteissa. Samoin heidän mielestään ihmisten kanssa oleminen oli yleensäkin työlästä. Seurauksena oli se, että he käyttivät deittiappajea vielä enemmän.

Keskustelu deittiapeista käy ylikierroksilla. Lhbtq-yhteisössä on puhuttu siitä, että deittiappien takia gaybaarit menevät nurin. Onko asia oikeasti niin, ei kukaan varmasti tiedä.

Tutkimuksen tulos on kuitenkin tyly. Niillä, jotka käyttävät deittiappeja on varmasti antoisa sosiaalinen digitaalielämä, mutta he voivat myös useimmiten henkisesti huonommin.