USA:n merkittävissä peliliigoissa ei ole muita avoimesti biseksuaaleja tai homoja pelaajia, niinpä Ryan Russellin Instagram-päivitys onkin levinnyt isosti. Miehen muihin instapäivityksiin, jotka ovat saaneet noin 4000-5000 tykkäystä, kaapista tulo -postaus on tätä kirjoitettaessa kerännyt niitä jo yli 19000 ja kommenttejakin on kertynyt yli 1000. Ryanin mies Corey O’Brien latasi hänkin saman kuvan Instagrammiin tukeakseen miestään.

Ryan kirjoitti myös tekstin ESPN:ään, missä hän kertoo muun muassa suhteestaan mieheen ja toiveestaan, että useammat urheilumaailman ammattipelaajat uskaltaisivat olla avoimia seksuaalisuudestaan.

– Tänään minulla on kaksi tavoitetta: palata NFL:ään ja elää elämääni avoimesti. Unelmani on saada jatkaa pelata sitä peliä, jota olen koko elämäni harjoitellut ja saada olla avoimesti se ihminen, joka olen aina ollut.

Zeke Stokes, lhbtq-organisaatio GLAADin johtaja, on vakuuttunut, että Ryanin avoimuudella tulee olemaan myönteinen vaikutus muihin.

– Ryan Russelin päätös tulla kaapista tulee epäilemättä vaikuttamaan valtavasti lgbtq-ihmisten hyväksyntään ammattiurheilussa. Jokaisen pitäisi voida olla työssään oma täysi ja peittelemätön itsensä, se koskee myös NFL:ää.