Amber Glenn, 20, on amerikkalainen taitoluistelijatähti Teksasista. Hän voitti nuorten kansallisen mestaruuden 2014 ja hänen uransa on kehittynyt tasaisesti. Jo ensi kuussa hänelle povataan voittoa aikuisten sarjassa ja hän edustaa Yhdysvaltoja taitoluistelun maailmankisoissa Montrealissa.

Glenn kertoi joulukuun alussa haastattelussa seksuaalisesta suuntautumisestaan, mistä hän käytti termiä biseksuaali/panseksuaali niputtaen yhteen kaksi termiä, jotka kuvaavat henkilöä, jolle sukupuoli ei ole merkittävä tekijä intiimeissä suhteissa.

Taitoluistelun maailmassa avoimesti lhbtq-nainen on yhä harvinaisuus, miehiä löytyy enemmän.

View this post on Instagram

Big mood 😴

A post shared by Amber Glenn (@amberglenniceskater) on

Glennin läheiset olivat jo tienneet hänen suuntautumisestaan, mutta nyt hän koki tarpeelliseksi ilmoittaa siitä muillekin. Haastattelussa hän kertoi olevansa kyllästynyt siihen, miten naisten biseksuaalisuutta/panseksuaalisuutta yleisesti pidetään vain ohimenevänä vaiheena.

– Kamppailen kovasti sen kanssa, että minua ei hyväksytä. Biseksuaalit/panseksuaalit naiset saavat usein kuulla, että ”se on vain vaihe” tai ”et osaa päättää”. En halua julistaa seksuaalisuuttani, mutta en myöskään halua peitellä sitä, mitä olen, Glenn kertoi Dallas Voicelle.

Glenn on roolimalli, joka on usein kannustanut nuoria luistelijoita sosiaalisessa mediassa. Hänen ulostulonsa saikin reipasta kannustusta.