Australialainen Jason Ellis, 48,  ei ole tunnettu ujona miehenä. Rohkea vapaaottelija ja entinen lumilautailija on kertonut suositussa radio-ohjelmassaan elämästään hyvin avoimesti. Hän on kertonut yleisölleen tulleensa lapsena hyväksikäytetyksi, huumeidenkäytöstään ja lukuisista naispuolisista seksikumppaneistaan. Viime aikoina myös seksistä miesten kanssa, jota sitäkin on ollut runsaasti.

Ellisiltä on hiljattain tullut kirja Still Awesome: The Trials and Tribulations of an Egotistical Maniac. Siinä hän kertoo naimissa olevan miehen elämästä – vaimoaan kohtaan kokemastaan rakkaudesta ja seksuaalisesta viehätyksestä – ja seksistä, jota hänellä samanaikaisesti on myös miesten kanssa.

Ellis jakaa kirjassa avoimesti, noh kaiken. Seikkailut Grindrissä, kimpan vaimon ja transnaisen kanssa ja kokemuksensa terapiasta. Terapian avulla Ellis on onnistunut seksissä keskittymään enemmän laatuun kuin määrään.

Ellisin kuvaukset miesten välisen seksin riemuista eivät ole ilahduttaneet kaikkia ja hänelle on sanottu, että olisi ollut parempi olla siitä hiljaa. Ellis on kuitenkin toista mieltä. Hän kokee, että hänen tarinansa voi auttaa seksuaalisen identiteettinsä kanssa kamppailevia nuoria.

– Ehkä joku 17-vuotias poika ajattelee tappaa itsensä ja näkee minut ja ajatteleekin, että ”Hei, ehkä voinkin olla vain oma itseni”, hän kertoi OutSporstille.

Se, että Ellis itse on niin macho kuin kukaan voi olla, tekee hänen tarinastaan vaikean niellä. Mies on tatuoitu päästä varpaisiin. Nyrkkeilijänä hän on rakastanut turpaan ottamista, pärjännyt railakkaissa lajeissa kuten lumilautailu ja rekkaralli – ja tietenkin kerskaillut julkisesti kaatamiensa naisten määrällä. Kun hän nyt kehuu kaatavansa myös miehiä samalla mitalla, on se selvä häiriö machomaailmassa.

– Heistä on epämäkuvaa,, että teen juttuja miesten kanssa. He halusivat lukea ensimmäisen kirjani ja tietää kaiken naisseikkailuistani. Tämä on ihan samanlainen kirja, mutta kerron myös seksiseikkailuistani miesten kanssa. Ja tämä on heille liikaa? Oikeasti?

Ellis kertoo myös homomiehiltä saamastaan torjunnusta ja miten hänet yritetään häivyttää lhbtq-yhteisössä. Kun hän kertoo miespuoliselle seksikumppanilleen, että hänellä on vaimo, reaktiot ovat torjuvia. Hän saa kuulla luutuneimmat stereotyyppiset syytökset, jotka jokainen biseksuaali tietää: häntä kutsutaan heteroksi tai hänen väitetään olevan vain matkalla kohti täyttä homoutta.

Yksi, joka väitti Ellisin olevan vain matkalla kohti täyttä homoutta oli olympiauimari Tom Daley.

Ellis miettiikin, onko lhbtq-yhteisö tosissaan b-kirjaimesta. Onko biseksuaaleille sijaa?

Ellis haluaa tehdä selväksi, että hän on nimenomaan biseksuaali.

– Kysykää vaimoltani. Yritän koko ajan saada häneltä seksiä. Ha pidän seksistä myös miesten kanssa.

Ellis toivoo, että ihmiset voisivat olla hyväksyvämpiä.

– Maailmanloppu ei tule siksi, että minä en ole hetero.