Kauan sitä on toivottu ja odotettu ja nyt vihdoin näyttää siltä, että translippu saadaan seuraavan emojipäivityksen yhteydessä. Emojistandardeista päättävä Unicode paljasti keskiviikkona uuden joukon emojeita, eri vaihtoehtoja on kaikkiaan 117.

Translipun ohella on tulossa muiden muassa halaavat henkilöt, nainen smokissa ja mies häähunnussa, hylje, mato, mustikka ja jääkarhu.

Unicoden merkistö on standardi, joka on käytössä kaikilla alustoilla. Uudet emojit ovat osa 13.0 updeittiä. Yleensä päivitykset siirtyvät eri käyttöjärjestelmiin vuoden toisella puoliskolla eli kesän jälkeen.

Emojipedian mukaan uudet päivitykset tulevat Androideihin elokuun tienoilla ja Applen käyttöjärjestelmiin loka-marraskuussa.

Biseksuaalit tai muutkaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt eivät tällä kertaa saa omaa lippua. Syy ei ole pelkästään Unicoden. Vuosi sitten, kun translippua jäätiin kaipaamaan päivityksistä Unicodesta kerrottiin Vicelle, että Unicode ei itse tee ehdotuksia yhdestäkään uudesta emojista, vaan ehdotukset tulevat yleisöltä ja emojien kanssa toimivilta yrityksiltä kuten Apple, Google.

Transaktivistit aloittivat kampanjoimisen translipun puolesta 2017. Heidän toiminnastaan kannattaa ottaa mallia.