Kanadalainen tähtiuimari Markus Thormeyer kirjoitti pitkän ja koskettavan avoimen kirjeen, jonka OutSport on julkaissut.

Kirjeessään Thormeyer kertoo, että häntä on ahdistanut salata suuntautumisensa ystäviltään ja uimareilta, joiden kanssa hän on harjoitellut. Pelko paljastumisesta meni niin pitkälle, että hän koki romahduksen. Pystyäkseen jatkamaan hän päätti kertoa pitkään varjelemansa salaisuuden.

– En ole mitenkään dramaattinen persoona, joten en halunnut tehdä kaapista tulostani mitään isoa numeroa. Halusin sen vain tapahtuvan luonnollisesti normaalissa keskustelussa. Yhtenä päivänä joukkuekavereideni kanssa jutellessa parisuhteet tulivat puheeksi. Se oli minun hetkeni.

Kaapista tuleminen teki hänestä paremman uimarin

– Huolettomasti kerroin, että en ole koskaan ollut deitillä miehen kanssa ja se tavallaan pelottaa minua. Että todennäköisesti olisin hermoraunio ja pilaisin kaiken. Ja ilman minkäänlaista tuomitsemista tai hetkenkään taukoa ystäväni sanoivat minulle, että deittini menisi varmasti ihan hyvin, kunhan minulla vain olisi hauskaa ja olisin sinut itseni kanssa.

Thormeyer kertoo tämän jälkeen, miten hän sai avoimudestaan uutta puhtia harjoitteluun ja pystyi puristamaan itsestään irti enemmän. Ystäville ja lajitovereille omasta homoudesta kertominen teki sen, että hän pystyi uimaan aikaisempaa nopeammin ja voitti olympiakultaa Riossa 2016. Sen jälkeenkin menestys on jatkunut.

Hän päätti nyt kertoa homoudestaan julkisesti, koska hän haluaa rohkaista muita urheilijoita ottamaan ratkaisevan askeleen.

– Haluan jakaa oman tarinani ja levittää viestiä siitä, että on ok olla homo. Elämä on parempaa, kun olet rehellinen itsellesi.

Markus Thormeyer