Ruotsi on kulkenut koronaepidemian hallinnassa omaa tietään ja päättänyt pitää yhteiskunnan enemmän auki. Ruotsissa ei edes ole ollut mahdollisuutta valmiuslainsäädännön käyttöön, sillä sellaista ei ole ollut. Siihen on tietenkin historialliset syyt, Ruotsin maaperällä ei ole sodittu satoihin vuosiin – lukuunottamatta tietenkin sitä osaa valtakunnasta, jonka Ruotsi menetti 1809 Venäjälle, tätä Suomeamme.

Terassit aukesivat pääsiäiseksi

Ruotsissa siis ravintolat saavat olla yhä avoinna ja pääsiäiseksi aukesivat terassit. Suosittu Mälarpaviljongen avatiin myös. Ruotsissa on kuitenkin ravintoille asetettu rajoituksia ja turvavälejä pitää noudattaa ravintoloissa. Se toteutuu muun muassa vaatimuksella pöytiintarjoilusta.

Terassillakaan ei pidä olla liian lähekkäin vaikka ulkoilmassa ollaankin. Turvavälit ovat tärkeät todennäköisesti koko tämän terassikauden. Mälarpaviljongenista kerrotaankin, että asiaan on kiinnitetty paljon huomiota, vastuu otetaan vakavasti.

– Otamme tämän todella vakavasti ja olemme ennen avaamista miettineet miten pöydät asettelemme, kertoo QX:lle Arto Winter.

Homojenkin suosimaa Mälarpaviljongenia pyörittää suomalainen Arto yhdessä Anders Carlssonin kanssa. QX kirjoitti miesten ravintoloista aikaisemmin.

Näin Mälarpaviljongenissa on koronaan varauduttu.

  • Aurinkoisina päivinä on katsottava, että läsnä ei ole liikaa ihmisiä
  • Pöytiä ja tuoleja on otettu pois, jotta vieraat eivät olisi liian lähekkäin
  • Baarin kassat ovat auki, mutta jonojen välit pidetään 1,5 metrisinä
  • Ulos juomat tilataan appsilla ja ne tarjoillaan pöytiin
  • Isompaan ulkobaariin vieraat päästetään tilaamaan juomia vain yksi kerrallaan
  • Sama koskee wc-jonoja: 1,5 metrin turvavälejä pitää noudattaa ja ja wc:lle pääsee vain yksi kerrallaan

Selvää onkin, että jokaisen ravintolavieraan pitää ottaa vastuuta ja noudattaa turvavälejä.

Tulevalle terassikaudelle on kuitenkin paljon suunniteltu. Tulossa on DJ:t ja livemusiikkia ja tietenkin yllättävää ohjelmaa kuten Mälarpaviljongenissa aina. Uusi puutatarhuri lupaa myös 500 erilaista kukkivaa kukkaa.

Kukkaloistoa terassilla