Kaksikymppinen kanadalainen TikTok-käyttäjä Kyle Royce sai toistuvasti kysymyksiä siitä, voisiko hän deittailla transnaista. Joka kerta hänen vastauksena oli   ”ei”, mitä monet hänen seuraajistaan pitivät transfobisena. Royce, joka itse on hetero cis-mies, oli sitä mieltä, että hänet leimataan aiheetta.

Niinpä Royce latasi helmikuussa videon, jolla hän kertoo keksineensä uuden seksuaalisuuden muodon, ”Super Straight”. Video sai kaksi miljoonaa tykkäystä. Videolla Royce selvittää, että ei voisi deittailla transnaista, koska hänen mielestään he eivät ole oikeita naisia.

– Deittailen vain naisia, jotka ovat syntyneet naisina. Joten, ette voi sanoa, että minä ole transfobi, se on vain minun seksuaalisuuteni.

Royce on sittemmin poistanut videon, mutta kuten kaikki minkä nettiin kerran laittaa, tämäkin löytyy muualta edelleen ja voit katsoa videon tämän jutun alta.

Pallo oli jo muutenkin ehtinyt pitkälle ja ”Super Straight” alkanut levitä käsitteenä, ensin TikTokissa. Se sai jopa oman lipun, värit ovat samat kuin PornHubin logossa. Hassuna yhteensattumana ne ovat myös Grindrin värit. Tätä lippua käyttävät nyt he, jotka kokevat olevansa ”Superheteroja” liittämällä symbolin profiilinsa esittelyyn, samalla tapaa kuin lhbq-käyttäjät käyttävät sateenkaariemojia.

TikTok on ryhtynyt toimenpiteisiin estääkseen ”Super Straight” -käsitteen leviämisen, eikä sitä enää löydy hakusanoista, eikä sitä voi käyttää aihetunnisteenakaan enää. Royce on jopa blokattu käsitteen levittämisestä, mutta vahinko on jo tapahtunut.

– Jos ole heteroseksuaali mies ja kerrot, että preferensseihisi ei kuulu deittailla transnaisia, se on on transfobista. Piste, kirjoittaa TikTokkaaja @tblizzy 425 000 seuraajalleen.

– Se, että ei halua deittailla henkilöä, joka sattuu olemaan trans ei ole transfobiaa. Mikä sitä vastoin on transfobiaa, on jos ei halua deittailla jota kuta pelkästään sen takia, että hän on trans, kirjoittaa transaktivisti ja kirjoittaja Brynn Tannehill lhbtq-lehti Advocatessa.

– Se, että pitää kaikkia transihmisiä epäkiinnostavina ja sanoo, että ei voisi kehittää tunteita transihmistä kohtaan, on transfobiaa.