Mykonoksen sanotaan olevan yksi neljästä suuresta – ”The Big Four – kun puhutaan maapallon gaymatkakohteista. Muut kolme ovat Kanariansaaret, Sitges ja Ibiza. Ja onhan Mykonos gay. Supergay. Jos ei ole koskaan siellä ollut, ei voi edes ymmärtää miten gay Mykonos oikein onkaan.

Mykonos on niin gay kauttaaltaan, että siellä ei edes tarvitse mennä mihinkään tiettyihin ravintoloihin, kahviloihin tai baareihin tai tietyille rannoille löytääkseen samanmielisiä. Mykonos on läpeensä GAY. Ja sitä se on ollut iät ja ajat.

Yhden väitteen mukaan ranskalainen gayhippi Jean Pierros saapui saarelle kauan ennen kuin siitä tuli turistikohde ja toi mukanaan mantereelta juhlia rakastavat ystävänsä.

Toiset sanovat, että kiitos kuuluu Jackie Onassikselle, joka saapui seurueensa kanssa Mykonokselle eräänä kesänä 1970-luvulla ja muutti saaren jetsetin bilepaikaksi. Julkkikset ja gayt tulivat perässä ja ohjasivat luxusjahtinsa tälle pienelle Kreikan saarelle.

Huolimatta siitä, että Kreikka on ortodoksikristitty maa, uudet turistit  hyväksyttiin ja toivotettiin sydämellisesti tervetulleiksi viettämään kesänsä saarella – toivathan he massoittan rahaa.

Oli Mykonoksen gayinvaasion syy mikä tahansa, saarella ei ole yhtäkään hotellia tai ravintolaa, joka ei ole vähintään gayfriendly. Paikalliset asukkaat eivät kohauta edes kulmiaan viipyileville lesboille, kolme metriä pitkille dragqueeneille tai auringonpaahtamille homoille speedoissaan.

Mykonoksen suuruuden ajat gaykohteena olivat jo 70- ja 80 -luvuilla, mutta vaikka saaren suosio kasvoi siitä tuli myös kamalan kallis paikka. Koska gaypiirit mielellään hakeutuvat uusin kohteisiin, Mykonoksen suosio hiipui 90- ja 00-luvuilla. Nyt saaren kerrotaan kuitenkin olevan uudessa nousussa.

Paikat, joissa ehdottomasti kannattaa käydä ovat Super Paradise Beach, Babylon ja Jackie O. Cruisaingista kiinnostuneille löytyy auringon laskeuduttua legendaarinen kohde Paraportian kirkon luona. Cruisingia kirkolla, se voi tapahtua vain Mykonoksella.

Mutta jos nyt kuvittelet, että Mykonokselle saapuessa on kuin tulisi Madridin Pride-kulkueeseen; öljystä kiiltäviä lihaksikkaita vartaloita, drageja ja housemusiikkia, olet väärässä. Mykonos on tavattoman rento. Istuminen pöydän ääressä rannalla ja nauttia kaikessa rauhassa on aivan yhtä suosittua kuin tanssia joillakin klubeista auringonnousuun saakka.

Riippumatta siitä kumman tavan valitset homoja on, kuten sanottu, joka puolella. Vuorokauden ympäri.