Valpuri Virtanen on 27-vuotias kultaseppä-artesaani ja kaivertaja. Hän on myös transsukupuolinen mies, joka lähettää Raumalta podcastia ”kaikkeen sateenkaariaiheeseen liittyen”.
QX tavoitti Virtasen kertomaan Täällä podcastinsa taustoista. Tuoreessa kolmannessa jaksossa hän kertoo oman tarinansa ja käy intiimisti läpi transprosessiaan. Tavoitteena on jakaa oma ja muiden tarinoita ja lisätä ihmisten tietoisuutta sitä kautta. Edellisessä jaksossa hän käsitteli seksuaalisen suuntautumisen muuttumista.
– Ajatus hommaan lähti yön pimeinä tunteina, kun en saanut unta ja jolloin luonnollisesti kaikki parhaat ideat tulevat. Haluan tehdä podcastia ajatuksella ’meiltä meille’, josta muutkin kuin hlbtiq+:aan kuuluvat ihmiset voisivat nauttia ja oppia.
Mitä aiheita on odotettavissa?
– Ideoita uusiin jaksoon tulee koko ajan ja lähiaikoina on tulossa haastattelua Mikko Ala-Kapeen kanssa, joka toimii toiminnanjohtajana Pirkanmaan Setan paikallistoiminnasta ja valtakunnallisen Sinuiksi-palvelun toiminnasta.
– Erityisen innoissani olen kaikenlaisten ihmisten tarinoiden jakamisesta ja toivonkin, että podcastista voisi tulla oivallinen alusta sateenkaari-ihmisten kertomuksille.
Täällä on kuunneltavissa Spotifyssa.