Urbaanilegenda kertoo, miten heterosta tulee parin tuopin jälkeen myöntyväinen homon ehdotuksille, tämä saa nyt tieteen tukea. Australialaisen Sydneyn yliopiston tutkimuksen mukaan heteroiksi identifioituvat saattavatkin olla joustavampia kuin luulivatkaan.

Tutkimuksessa pyydettiin heteroina itseään pitäviä koehenkilöitä lukemaan artikkeli seksuaalisesta joustavuudesta ja siitä miten seksuaalinen suuntautuminen voi olla laaja-alainen ja muuttua elämän aikana. Tutkimukseen osallistui 460 henkilöä.

Kontrolliryhmään verrattuna koehenkilöt olivat tekstin luettuaan 28% todennäköisemmin täysin heteroita. Viidennes, 19%, kertoi nyt todennäköisemmin ryhtyvänsä puuhiin samaa sukupuolta olevan kanssa.

Tutkimuksen tekijät eivät usko tekstin lukemisen muuttaneen kenenkään seksuaalisuutta, vaan tekstin myötä he ymmärsivät jotain uutta omasta seksuaalisuudestaan.

– Emme todellakaan saaneet kenenkään seksuaalista suuntautumista muuttumaan, toteaa päätutkija tohtori James Morandini ja jatkaa:

– Mielestäni tutkimuksemme muutti sen, miten henkilöt tulkitsivat omia piileviä seksuaalisia tunteitaan.

Morandini selventää, että vaikka kahdella henkilöllä on täysin samanlainen seksuaalinen suuntautuminen, he voivat kuivalla sen aivan eri tavalla riippuen siitä, mitä työkaluja heillä on sen ymmärtämiseen.

Toinen tutkijoista apulaisprofessori Ilan Dar-Nimrod ei pidä tuloksia lainkaan yllättävinä, sillä ”ei yksinomaan heteroseksuaalit” – siis henkilö, joka on identiteetiltään enimmäkseen hetero, mutta joskus viehättyy oman sukupuolensa edustajista – ovat suurin samaan sukupuoleen viehättynyt ryhmä – heitä on siis jopa enemmän kuin biseksuaaleja ja homoja ja lesboja yhteensä, vaikka tämä ryhmä ei ole mitenkään hyvin tunnustettu.

Tutkimus osoittaakin, että tieto auttaa rikkaampaan elämään!