IGLTA antaa neuvoja matkustamiseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville. Järjestö on julkaissut ensimmäisen matkaoppaansa hiv-positiivisille. Hiv-positiiviset voivat matkustaa nykyään lähes rajoituksetta, mutta ei kuitenkaan kaikkiin maihin. Joissakin maissa voi tulla viisumiongelmia ja hiv-positiivinen matkailija voidaan jopa käännyttää takaisin. Monissa tällaisissa maissa myös lainsäädäntö tekee niistä yleisemminkin vaarallisen lhbtq-matkailijoille.

”Hiv-positiivisten ihmisten maahantulorajoitukset eivät ole asia, josta suuresti nykypäivänä tulisi olla kansainvälisenä matkustajana huolissaan. Mutta on  maita, joissa on edelleen rajoituksia tai kieltoja matkailijoille, joilla on hiv”, IGLTA toteaa.

Sellaisia maita, jotka voivat karkottaa hiv-positiiviset matkustajat, ovat Egypti, Qatar, Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Jordania, Bahrain, Brunei, Kuwait, Irak, Pohjois-Korea, Oman, Saudi-Arabia, Syyria, Turkmenistan, Jemen, Päiväntasaajan Guinea, Cookinsaaret, Papua-Uusi-Guinea ja Salomonsaaret.

Lue koko opas HIV-positiivisena matkustamisesta täältä!