Homoseksuaalisuus dekriminalisoitiin Norjassa 21. huthikuuta 1972. Norjalainen käsipallonpelaaja Ola Hoftun Lillelien, 22, päätti juhlistaa sitä kertommalla olevansa gay. Hän kirjoittaa Instagrammissa pitkään pohtineensa asiasta kertomista, mutta päättänyt nyt että hän haluaa sen tehdä.

– Suunnilleen puoli vuotta sitten kerroin perheelleni ja joukkuekavereilleini, että en tule koskaan seurustelemaan nätin tytön kanssa vaan komean pojan. Heidän vastauksensa oli pelkästään myönteinen, hän kirjoittaa.

Hän kertoi valinneensa juuri tämän ajankohdan, koska homoseksuaalisuuden dekriminalisoinnista Norjassa tuli kuluneeksi 50 vuotta.

– Tätä päivitystä ei tehdä hyväksynnän tai tunnustamisen vuoksi, vaan nöyränä kiitoksena kaikille heille, jotka ennen minua ovat kamppailleet minun oikeudestani rakastaa ketä haluan. Toivon yhteiskunnan tänä päivänä tulleen jo niin pitkälle, ettei poikien ja tyttöjen enää tarvitse tuntea pelkoa siitä, että heidät hyväksytään sellaisina kuin he ovat. Olla rakastettu ja rakastaa toista ei ole mikään sensaatio.

Hän lopettaa päivityksensä sitaattiin Norjan kuningas Harald V:n maailmankuulusta puheesta, jonka tämä piti 1. syyskuuta 2016.

– Sanon kuten kuningas: ”Norja on poikia, jotka rakastavat poikia ja tyttöjä, jotka rakastavat tyttöjä ja tyttöjä ja poikia, jotka rakastavat toisiaan”. Urheilijana olen tuntenut vain lämpöä, iloa ja yhteisöllisyyttä. Ja siitä urheilussa on kyse. Urheilussa on tilaa kaikille, niin sinulle kuin minulle.