Australia

Sheldon Riley tuli kaapista 14-vuotiaana X-Factor Australian myötä on sen jälkeen ollut kotimaassaan tunnettu hlbtq+ ja esiintynytkin useilla Pride-festivaaleilla.

Torstain semifinaalissa hän kilpailee itse kirjoittamansa Not The Same kappaleen kanssa. Se perustuu hän teininä kirjoittamaansa Facebook-päivitykseen.

Riley käyttää maskia kaikissa esiintymisissään, koska hän kärsii heikosta itsetunnosta, mutta riisuu sen tunteenomaisesti laulunsa aikana.

Sheldon Riley

Islanti

Islantilaiyhtye Systurin (=siskokset, joka tosiasiassa sisältää myös yhden veljen, mutta hän on taustalla soittamassa rumpuja) kolme laulajatarta kuuluvat kaikki omalla tavallaan hlbtq+ yhteisöön. Elin on avoimesti lesbo, Beta bi. Ja Siggen lapsi on trans. Ja juuri tälle siskokset ovat antaneet suuren painoarvon, he kannattavat vahvasti transoikeuksia Euroopassa.

Islannin Systur

Israel

Michael Ben David osoitti X-Factor Israelissa olevansa ylpeästi homo. Hänen kappalevalintansa olivat Lizzon, Pet Shop Boysin ja Abban hitit.

Hänen ESC-debyyttinsä on kuin RuPauls Drag Racesta. I.M nimisessä kappaleessa on kyse siitä, että on oma itsensä ja ylpeä siitä mitä on. Kappalee perustuu laulajan omiin kokemuksiin, häntä kiusattiin koulussa koska hän lauloi liian kimeästi ja oli liian ulospäinsuuntautunut. Kotonakaan ei ollut helppoa, sillä hänen äitinsä ei hyväksynyt poikansa seksuaalista suuntautumista ja isäpuoli halusi hänen hylkäävän mahtipontisuutensa ja jättävän laulamisen tytöille.

Hänen kumppaninsa on musikaaliartisti Roi Ram ja he ovat esiintyneet yhdessä joitakin kertoja.

Israelin Michael Ben David

Italia

Toinen puolikas duosta Mahmood & Blanco vältää seksuaalisesta suuntautumisestaan puhumista, koska kokee että se ei edistä mitään. ”Sitä ei koskaan saada normalisoitua, jos sitä pitää pitää esillä”, on hän sanonut. Mutta hänen homoutensa on laajassa tiedossa oleva tosiasia Italiassa ja viisukappale Brividin video osoittaa selvästi, missä Mahmoodin kiinnostuksen kohteet ovat.

Italian Mahmood & Blanco