Ruotsalainen Mattias Isacsson muutti muutama vuosi sitten Barcelonaan. Viikonloppuisin hän auttaa kämppäkaveriaan gayklubi BeFAKEn järjestämisessä etsiessään työtä mediatuotannon parista.

Pari viikkoa sitten perjantaina Mattias luuli saaneensa peräpukaman. Hän osti hoidoksi apteekista reseptivapaata voidetta. Seuraavana päivän tilanne oli kuitenkin pahentunut.

– Lauantaina tuntui kuin peräpukamia olisi pyllyssä jo useita. Ja maanantaina tuntui siltä kuin peräpuolellani olisi ollut suurikokoisia vierailijoita läpi koko viikonlopun, mutta vain ikävässä mielessä.

– En osannut edes epäillä, että minulla voisi olla apinarokko. Ennen peräpukamia olin huomannut vain kaksi pientä finniä kaulalla. Toki mietin, että finnit ovat hieman outoja, koska niitä ei minulle yleensä tule. Mutta ajattelin, että ehkä se johtuu kuumuudesta.

Mattias kuvailee apinarakkopaiseiden aiheuttamaa kipua peräsuolessaan hirvittäväksi.

– Ensin ajattelin, että ne ovat ehkä tulehtuneet, koska niihin sattui niin paljon peppua pestessä. Minulta tuli ihan kyyneleitä silmistä, eivätkä ne olleet mitään ilon kyyneleitä … Se sattui todella paljon.

Hoitohenkilökunta perääntyi kun hän riisui housunsa

Tuskaisen viikonlopun jälkeen Mattias haki apua klinikalta, joka palvelee miehiä joilla on seksiä miesten kanssa.

– Minun piti riisua housuni ja he melko pian totesivat, että kyseessä on apinarokko. Sitten koko henkilökunta otti välittömästi monta askelta pois minusta.  Sitten minun piti istuutua erityisesti suojattuun tilaan ja täyttää monta lomaketta sairaushistoriastani, seksikumppaneitteni määrästä ja siitä olenko homoseksuaali. Näkyi selvästi , että hoitohenkilökunta pelkäsi minua jonkin verran.

Mattias sai antibioottikuurin, tulehduskipulääkkeitä ja kipulääkkeitä ja hänet määrättiin kotiin eristyksiin. Koska hän asui yhdessä kämppäkaverin kanssa hänen piti olla karanteeniaika eristyksissä makuuhuoneessaan. Jos hänelle tuli tarve poistua huoneesta vaikka laittamaan ruokaa, hänen piti pitää kertakäyttökäsineitä ja suusuojaa ja turvaväli muihin ihmisiin.

– Apinarokko tuntui minulle todella todella kaukaiselta, olin ajatellut, että sitä ei minulle tule. Sitä on koronan jälkeen ollut niin väsynyt huolestumiseen, että en jaksanut kantaa huolta apinarokosta. Joten kun tartunta sitten minulla vahvistettiin olin todella järkyttynyt ja menasin pelosta paskoa alleni.

Mattias uskoo, että sai tartunnan seksistä.

– On vain yksi tilanne, jossa voin ajatella saaneeni tartunnan ja se oli kun minulla oli intiimit treffit yhden kundin kanssa itämisaikana, ja hänellä oli yksi tai kaksi pientä merkkiä. Ne näyttivät suunnilleen finneiltä.

Mattias oli toissa päivänä menossa lääkärille. Peppu ja suoli ovat parantuneet ja pienet finnit ovat poissa.

– Toivottavasti olen vapaa kontrollin jälkeen. Olen suunnattoman iloinen, että tämä on ohi.

 

Artikkeli on alunperin julkaistu ruotsinkielisellä QX.se-sivustolla.