Grindr on perinteisesti etenkin gay-bi -miesten suosima ja käyttämä sovellus seksi- ja muunseuran hakemiseen. Sillä on globaalisti noin 11 miljoonaa käyttäjää.

Pelkästään miehille suunnattu Grindr päivitti suuntaansa muutamia vuosia sitten ja huomio eri sukupuolet. Nykyään on jo aivan tavallinen näky teksti ”No men” eli ei miehiä, kun Grindriin on tullut näkyvämmin transnaisia ja heitä haluavia miehiä. Tämä näkyy myös vuositilastossa, toiseksi eniten haettu profiilitägi on trans.

Ainakin vielä muutamia vuosia sitten Grindrin käytön häpeää yritettiin selitellä sillä, että siellä voi olla myös hakematta seksiä. Enemmistön mielissä Grindr kuitenkin yhdistyy juuri satunnaisen seksin hakuun. Neljä muuta suosituinta tägiä ovatkin suurta penistä kuvaava ”hung, suojaamatonta seksiä kuvaava ”bb” ja fetisseihein ym. liittyvät jalat ja dom. Suosituimmat emojit profiilissa kertovat samaa kieltä: viiden suosituimman joukossa ovat isoa penistä kuvaava munakoiso, sekä sen vastapari persikka, että myös suojaamattomaan seksiin viittavat pisarat.

Tällä kertaa tilastoissa paistattelee myös Suomi yllättävällä sijoituksella. Meillä on suhteellisesti eniten versatiileja. Suomen sijoutus on kaksi, ykkösenä on Venäjä, kolmantena Kroatia, neljäntenä Saksa ja viides Taiwan.