Räsästä syytetään kolmessa eri yhteydessä tapahtuneesta kiihottamisesta kansanryhmää – homoseksuaaleja – vastaan. Kaksi asiakokonaisuuksista liittyy Räsäsen sosiaalisessa mediassa ja Yle Puheen ohjelmassa esittämiin asioihin ja yksi hänen kirjoitukseensa Suomen Luther-säätiön ja Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan nettisivuilla.

Räsänen on laatinut kirjoituksen ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi. Homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen.” Räsänen on esittänyt kirjoituksessaan homoseksuaaleja halventavia mielipiteitä ja tietoja.  Räsänen on muun ohella väittänyt, että homoseksuaalisuus on tieteellisesti todistettu psykoseksuaalisen kehityksen häiriö. Pohjola on julkaissut kirjoituksen Suomen Luther-säätiön ja Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan internet-sivustolla. Lisäksi Räsänen on julkaissut Twitter- ja Instagram-tilillään sekä Facebook-sivullaan homoseksuaaleja halventavan mielipiteen, jonka mukaan homoseksuaalisuus on häpeä ja synti. Räsänen on edelleen Yle Puhe -radiokanavan ohjelmassa, sen jaksossa ”Mitä Jeesus ajatteli homoista?” esittänyt homoseksuaaleja halventavia lausumia. Siinä Räsänen on sanonut, että jos homoseksuaalisuus on geneettistä, se on silloin geneettinen rappeuma ja sairautta aiheuttava geeniperimä. Räsäsen näkemyksen mukaan homoseksuaalit eivät myöskään ole Jumalan luotuja kuten heteroseksuaalit, todetaan syyttäjänlaitoksen tiedotteessa.

Syytteen mukaan Räsäsen syytekohdissa tarkemmin yksilöidyt lausumat ovat homoseksuaaleja halventavia ja syrjiviä. Lausumat loukkaavat homoseksuaalien yhdenvertaisuutta ja ihmisarvoa, joten ne ylittävät sanan- ja uskonnanvapauden rajat.

Valtakunnansyyttäjä katsoo, että Räsäsen lausumat ovat omiaan aiheuttamaan suvaitsemattomuutta, halveksuntaa ja vihaa homoseksuaaleja kohtaan.

Räsänen saa tukea kristilliseltä oikeistolta

Päivi Räsänen uskoo vanhoilliseen uskonnon tulkintaan, missä Raamattu on lain yläpuolella.

Lue lisää: Päivi Räsänen on Suomen Bolsonaro

Räsänen saa oikeudellista apua kansainvälisen kristillisen verkoston huippujuristeilta.

Lue lisää: Päivi Räsäsen tukijat yrittävät estää oikeudenkäynnit häiritsemällä oikeuslaitosta.

Valtakunnansyyttäjällä on tavoitteena ratkaista kaikki useat Räsäsen homovastaisiin puheisiin ja teksteihin liittyvät rikosepäilyt samalla kertaa.

Kyseessä Räsäsen puhe omille joukoille

Päivi Räsänen ja hänen edustamansa arvot ovat rikosepäilyjen myötä saaneet valtavasti mediatilaa. Kyseessä onkin myös Räsäsen  omalle kannattajayhteisölleen suuntaama esitys – ehkä pelkästään se. Räsäsen puhe ei ehkä alun perinkään ollut suunnattu seksuaalivähemmistöjä vastaan, vaan omalle herätysliikkelle, kirjoittaa professori Jaana Hallamaa Kanavalle Räsäsen julkaisemista teksteistä.

Oikeudenkäynnistä voikin siis tulla mielenkiintoinen medianäytelmä.