Irlannin pääministeri  Leo Varadkar ryhtyy jälleen lääkärin töihin nyt kun COVID-19 -virus eli korona leviää maassa. Pääministerin edustaja kertoi, että pääministeri tarjosi apuaan maan terveydenhuollolle. Varadkar lopetti lääkärin työt 2013 ryhtyessään panostamaan politiikon uraansa. Aiheesta kertoi ABC News.

– Lääkäri Varadkar rekisteröityi jälleen ammatilaisten rekisteriin viime kuussa. Hän on tarjonnut apuaan terveydenhuollon käyttöön kerran viikossa niillä osa-alueilla, jotka hän hallitsee. Monet hänen perheestään ja ystävistään työskentelevät terveydenhoidossa. Hän halusi auttaa edes pienessä määrin, kerrotaan pääministerin toimistosta.

Pääministerin perhe on terveydenhoitoalalla

Nyt kun Varadkar on palannut terveydenhoidon pariin on kyseessä todellakin perheenjuttu. Varadkarin mies, Matthew Barrett, on sydänspesialisti ja hänen kaksi sisartaan ja heidän miehensä työskentelevät myös terveydenhoidossa. Varadkar itse työskenteli terveydenhoidossa seitsemän vuoden ajan, kunnes hän poliittinen uransa johti pääministerin tehtäviin maan nuorimpana pääministerinä 2017.

Irlanti kuten monet muutkin maat on tarvinnut lisää työvoimaa terveydenhuoltoon koronan levitessä nopeasti. Kaikkiaan 50 000 henkilöä vastasikin maan terveysviranomaisten ensimmäiseen avunpyyntöön.

Leo Varadkar on Irlannin ensimmäinen avoimesti homoseksuaali poliittisen puolueen johtaja. Hän tuli kaapista 36-vuotiaana 2015.

QX:ssä aiemmin: Leo Varadkar puolisoineen vieraili USA:ssa homofobina tunnetun Mike Pencen luona.