Vladimir Putin aikoo pysyä Venäjän presidenttinä vielä pitkään. Se vaatii perustuslain muutoksen, sillä Putinin presidenttikaudet ovat muuten luetut.

Ei homojen asema Venäjällä ole hyvä ollut tätä ennenkään. Homoproganda on kielletty lailla. Ihmisoikeusjärjestöt voidaan katsoa ulkomaisiksi agenteiksi ja niiden toiminta estää sen perusteella.

Kremlin propagandavideolla homon karikatyyri tyrkyttää lapselle mekkoa

Kansan äänestysintoa nostamaan tehdyllä videolla esitetään kauhukuvana Venäjä 2035, jolloin samaa sukupuolta olevien parien avioliitot ovat maassa sallittuja. Tämä toteutumisen uusi perustulaki estäisi.

Homovastaisella videolla nähdään miten mies saapuu hakemaan lastenkodista adoptoidun pienen pojan kotiin. Ulkopuolella autosta tulee naismaisesti käyttäytyvä mies, perheen toinen isä – ei äiti, joka tarjoaa pojalle heti mekkoa lastenkodin henkilökunnan suureksi närkästykseksi.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kansaa on kannustettu äänestämään luomalla uhkakuva valtion muuttumisesta homoystävälliseksi. Homoja halventavaa videokampanjaa käytettiin myös 2018 vaaleissa.