Puolalainen youtubepari Jakub ja Dawid Mycek-Kwiecinski iskivät jälleen. Heidät palkittiin Ruotsin QX Gay Gaalassa ja olemme kirjoittaneet heistä aiemminkin.

Lue lisää: Kasvomaskit puhuttavat Puolassa – nimittäin sateenkaareenväriset maskit

Nyt aktiivinen gaypari päätti mennä Vatikaaniin viemään viestin paaville. Viesti oli ytimekäs ja se oli kirjoitettu sateenkaarilippuun:”Apua”.

Jakub ja Dawid kävivät Pietarinaukiolla useita kertoja vierailunsa aikana saadakseen viestilleen huomiota.

– Puolan piispat kutsuvat meitä pedofiileiksi. He sanovat meitä sairaiksi ja pitävät koronaepidemiaa rangaistuksena lhbtq-ihmisten synneistä. Puolan katolinen kirkko on innoittanut paikallisia päättäjiämme kehittämään ”lhbtq-vapaat” alueet. Emme usko, että tämä on paavi Franciskuksen linja. Ja siksi olemme täällä, pyytämässä, että hän tekisi jotain.

Paavi Franciskuksella on kuitenkin ollut kyseenalainen suhtautuminen lhbtq-ihmisiin. Hän on sanonut, että ”ei tuomitse lhbtq-ihmisiä”, mutta sen jälkeen ilmoittanut, että samaa sukupuolta olevien avioliitot ovat yhteiskunnalle haitallisia ja transsukupuoliset ovat ”ydinpommeja”.

Puolassa lhbtq-väestö on hyvin haavoittuvassa asemassa ja se on isolta osalta katolisen kirkon syytä. Uskonnolliset johtajat katsovat muun muassa, että kristillisiä arvoja tulee vaalia suojelemalla ydinperhettä ja varjelemalla lapsia ”lhbtq-propagandalta”, eikä opetussuunitelmissa saa olla seksuaalikasvatusta, koska se voi olla haitallista lapsille.

Puolaan perustetut ”lhbtq-vapaat” alueet saivat alkunsa ääriuskovaisten liikkeiden aloitteesta Varsovan pormestari Rafał Trzaskowskin pidettyä puheen, jossa hän lupasi noudattaa EU:n sääntöjä, jotka olisivat auttaneet lhbtq-liikettä.