Merkittävä osa suomalaisista, jopa kolmannes,  on sitä mieltä, että seksuaalivähemmistöjen mielipiteet ovat mediassa liikaa esillä, kertoo Ylen tuore eilen julkaistu tutkimus.

Ylen tekemän Suomalaisten pelot ja haaveet -tutkimus toteutettuun viime joulukuussa ja siihen osallistui reilut 2000 henkilöä. Tutkimus siis paljasti, että seksuaalivähemmstöjen ja ääriryhmien mielipiteet saavat mediassa liikaa tilaa ja että asiantuntijoiden ja tutkijoiden mielipiteitä halutaan nähdä enemmän.

Viime aikoina valtamedioissa onkin nähty juttuja lhbtqi+ aiheista melko useinkin. Aina nämä jutut eivät resonoi yhtä lailla lhbtqi+ yhteisössä itsessään. Lhbtqi+ kulttuuria ei ehkä toimituksissa täysin ymmärretä, se nähdään vasten omaa aktivisimia tai sitten haetaan tahallisesti kärjistämistä kävijämäärien nostamiseksi. Silmiin on pistänyt esimerkiksi tietyt Helsingin Sanomien julkaisemat jutut.

Lue lisää: HS: Homojen esittäminen uhreina saattaa aiheuttaa torjuntaa

Lue lisää: Miehekäs mies paha – tyttömäinen mies hyvä?

Lue lisää: Debatti: Seksuaalisten vähemmistöjen kertomukset eivät ole aina kauniita

Lue lisää: Homomiehen sallittu ja ei sallittu himon katse

Lue lisää: Priden historiaa kirjoitetaan uudelleen aktivismin varjolla

 

Kotimaisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa olematon lhbtqi+ edustus

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt eivät kuitenkaan juuri näy kotimaisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa kertoo syyskuun lopulla julkistettu Diversiteetti suomalaisissa elokuvissa ja TV-sarjoissa 2019  tilastollinen tutkimus. Amerikkalaisessa viihteessä suunta on sen sijaan ollut toinen.

Lue lisää: Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt eivät juuri näy kotimaisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa