Tammy Faye Bakker on siitä merkityksellinen hahmo, että hän nosti esiin homoseksuaalisuuden ja hiv-tartunnan aikana, jolloin virallinen Yhdysvallat ei sitä tehnyt. Siksi hänestä tuli gayikoni. Hän oli myös tv-evankelista eli saarnaaja ja sananjulistaja. Joskus mullistava tuki tulee sieltä, mistä sitä vähiten osaa odottaa. Näin kävi gay-yhteisölle 1985 keskellä aids-epidemian synkkiä alkuvuosia.

1985 Tammy Faye oli suosionsa huipulla. Hän otti livelähetykseensä mukaan hiv-positiivisen gaymiehen Steve Pietersin. Pieters ei kuitenkaan ollut fyysisesti läsnä, tämä oli osa ajankuvaa. Vaikka Tammy Faye itse olisi vielä saattanut olla Pietersin kanssa läsnä studiossa, kuvausryhmä ei – aids-epidemia alkuvuosina hivin pelättiin tarttuvan muun muassa hengitysilmasta. Tosin tuolloin syyksi kerrottiin Pietersin heikko terveydentila, jonka vuoksi hän ei kyennyt matkustamaan paikalle. Pieters osallistui haastatteluun satelliitin välityksellä. Parhaimmillaan aviopari Bakkereiden ohjelmaa katsoi 13 miljoonaa kotitaloutta. Kyse oli siis merkittävästä tekijästä, Tammy Faye oli tähti.

Pieters oli itsekin uskonnollinen ja pappi.

Pitkässä, tunteikkaassa, rehellisessä ja hyvin lämminhenkisessä haastattelussa Pieters vastailee avoimesti Tammy Fayen kysymyksiin homoudestaan ja yrityksistään olla heteroseksuaali aikaisemmin elämässään,  todeten, että ”Jeesus rakastaa minua sellaisena kuin minä olen”. Näin avointa ja lämmintunnelmaista, toverillista gaymiehen haastattelua ei ole Suomen televisiossa taidettu nähdä vielä tänäkään päivänä – ainakin 1990-luvulla vielä tunnelma täällä oli aivan eri.

Tammy Faye ja Steve Pieters tekivät historiaa avoimella homoudesta kertomisella aikana, joka myöhemmin tiedetään muodostuneen vedenjakajaksi tavassa, jolla homoudesta puhutaan. Tulevat vuodet toivat julkisuuden henkilöitä kaapista, hiv-positiviisia julkisuuden henkilöitä pois kaapista. Filmitähti Rock Hudson oli juuri kesällä 1985 kuollut aidsiin. Presidentti Ronald Reaganin hallinto vältteli aids-epidemiaan puuttumista ja  oli siten aiheuttamassa Yhdysvaltojen vaikeaa hiv-tilannetta, Reagan otti kantaa epidemiaan vasta pari vuotta myöhemmin.

Haastattelussa Tammy Faye kysyy Pietersiltä tämän oireista todeten retorisesti, että parannuskeinoahan ei vielä ole.

Tammy Faye vierali RuPaulin haastattelussa tämän showssa ja osallistui Pride-kulkueisiin. Hän oli silloin jo noussuta pahimmasta aallonpohjasta, mihin hän joutui aviomiehensä Jim Bakkerin jäätyä kiinni kirkon rahojen väärinkäytöstä ja muista rikoksista. Tammy Faye oli eronnut ja ottanut takaisin oman sukunimensä Messner.

Tammy Faye Good Morning America ohjelmassa.

Tammy Faye sairastui syöpään. Good Morning America ohjelmassa hän kertoi lempeän iloiseen tyyliinsä kemoterapiasta ja vastasi huumorilla juontajan kysymyksiin hiustenlähdöstä. Tammy Faye tunnettiin myös näyttävästä, jopa liioittelevasta tyylistään.

Tammy Faye kuoli 2007 vasta 65-vuotiaana. Steve Pieters on yhä elossa.

Elokuva The Eyes of Tammy Faye palkittiin juuri Oscar gaalassa. Se sai Oscarin parhaasta meikkauksesta ja parhaasta naispääosasta. Elokuva kannattaa ehdottomasti katsoa, ja sille voi antaa arvion 5/5. Siinä myös näytetään Pietersin haastattelu keskeisellä tavalla.